E-MiLi, νέο σύστημα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan πρότειναν ένα νέο σύστημα που θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των smartphones μας.

Με την ονομασία E-MiLI (Energy-Minimizing Idle Listening) το σύστημα είναι ικανό να μειώσει την απαιτούμενη ενέργεια στα ποσοστά ενός τηλεφώνου σε sleeping mode, ενώ για τους χρήστες των πιο ενεργών δικτύων να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 54%!

Αυτό που κάνει το νέο σύστημα είναι να επιβραδύνει το ρολόι της κάρτας WiFi στο 1/16 της κανονικής του συχνότητας και στη συνέχεια να το επαναφέρει στην ανώτατη ταχύτητα κάθε φορά που λαμβάνεται κάποια νέα πληροφορία. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί τα headers των εισερχόμενων μηνυμάτων προκειμένου να ξυπνήσει από το "subconscious mode" και να μπορέσει να λάβει το κυρίως μήνυμα με πλήρη ταχύτητα.

Σαφώς, η υλοποίηση του συστήματος E-MiLi δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού προϋποθέτει την ανάπτυξη ειδικoού software επιβράδυνσης του επεξεργαστή αλλά και την εγκατάσταση σχετικού firmware στις συσκευές. Το τελευταίο έχουν δημιουργήσει ήδη οι ερευνητές, ενώ τώρα αυτο που απομένει είναι να περάσει στα χέρια των κατασκευαστών WiFi chipsets.

Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη που θα μπορούσε να μας γλιτώσει από τις (σχεδόν) καθημερινές φορτίσεις...

[πηγή gizmag]
Loading