E-Sense, η τεχνολογία που μας επιτρέπει να αισθανόμαστε τις touchscreen οθόνες μας!

Χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στη Σουηδία, σύντομα θα είμαστε σε θέση να "αισθανόμαστε" τις οθόνες  αφής μας.

Η τεχνολογία E-Sense της φινλανδικής εταιρείας Senseg έχει σχεδιαστεί να αναπαριστά μια μεγάλη ποικιλία από υφές σε touchscreen συσκευές. Χρησιμοποιεί pixels αφής, τα λεγόμενα και ως tixels (tactile pixels) για τη δημιουργία ηλεκτρικού πεδίου λίγα χιλιοστά πάνω από την επιφάνεια της συσκευής.

Μια τέτοια τεχνολογία φαντάζει έτη φωτός μπροστά από την τεχνολογία αφής που χρησιμοποιούν σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα, με την οποία δονούνται ελαφρώς προκειμένου να επιβεβαιώσουν την επαφή με τη οθόνη.

Αν και η τεχνολογία της Senseg θα μπορούσε να χρησιμποποιηθεί για να αναπαράγει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αίσθηση ενός πραγματικού πληκτρολογίου, θα μπορούσε, επίσης, να φέρει εις πέρας νέες δημιουργικές ιδέες για User Interfaces βασισμένα στην αφή και όχι στην εικόνα. Για να μην αναφέρουμε καν τις ριζικές αλλαγές που θα μπορούσε να επιφέρει στον κόσμο των παιχνιδιών!

Η Senseg υποστηρίζει ότι η τεχνολογία είναι αρκετά οικονομική και υλοποιήσιμη. Έχοντας ήδη την Toshiba με το μέρος της, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συνάψει συνεργασίες και με άλλες εταιρείες που ενδεχομένως επιθυμούν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας στα προϊόντα τους.

[πηγή springwise]
Loading