Falcon Heavy: Ο Elon Musk δημοσιεύει animation video που μας δείχνει την επιθυμητή πορεία του πυραύλου!

Πριν από μερικές ημέρες ο Elon Musk αποκάλυψε ότι το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του πυραύλου Falcon Heavy, έναν από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και κλειδί για το μελλοντικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη. Αυτή τη φορά, ο Musk επιστρέφει με ένα animation video που μας παρουσιάζει το ιδανικό σενάριο της εκτόξευσης του.

Όπως θα δείτε, στόχος της SpaceX είναι να επιστρέψουν πίσω με επιτυχία οι τρεις προωθητικοί πύραυλοι Falcon 9 που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στον Falcon Heavy για να διαφύγει της ατμόσφαιρας της Γης, δεδομένου ότι θα μπορεί να κουβαλήσει 63.5 τόνους φορτίου. Οι δύο πρώτοι αφήνουν την κεντρική μονάδα ταυτόχρονα, ενώ ο τρίτος τη συνοδεύει για λίγο ακόμα και στη συνέχεια επαναπροσεδαφίζεται και αυτός.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί εκθετικά το κόστος πραγματοποίησης τέτοιων αποστολών, μιας και οι πύραυλοι Falcon 9 θα επαναχρησιμοποιούνται σε επόμενες αποστολές. Ο Musk δεν παρέλειψε, βέβαια, να τονίσει ότι πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μια τέτοια επιχείρηση και ότι η μετάβαση από έναν μεμονωμένο πύραυλο Falcon 9 στο σύστημα των τριών πυραύλων που υποστηρίζουν τον Falcon Heavy είναι τρομακτικά δύσκολη.

Ο Νοέμβριος είναι κοντά, πάντως, και θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια με τεράστιο ενδιαφέρον.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Space and tagged , . Bookmark the permalink.
 • gp

  Μπα, εμαθαν οι Αμερικανοι αυτο που ηξεραβ οι Σοβιετικοι να κανουν 50 χρονια πριν ; Να προσγειωνουν τους πυραυλους και να μην τους πετανε στη θαλασσα ;

 • Stevie Ray Vaughan

  Μπορείς να γίνεις ποιό συγκεκριμένος; Δεν γνωρίζω κάτι για τέτοιο σύστημα απο πλευράς Σοβιετικών και έχω μια ζούρλα με τα περί διαστήματος. Είχανε πύραυλο που αυτόματα προσγειωνότανε όρθιος πριν 50 χρόνια; Εκτός και εάν εννοείς ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Απ’όσο γνωρίζω λίγο παραέξω απο το Μπαικονούρ τα αφήνανε να πέσουνε στην τύχη και λόγω του ότι το μόνο ρίσκο ήταν να μακελέψουν τα γιακ και τις κατσίκες στα βουνά του Καζακστάν. Μετά μαζεύανε ότι απέμεινε με το κουταλάκι σαν τον καημένο τον Κομάροβ. H Nasa κατ’επιλογή άφηνε τα SSR να πέσουν στη θάλασσα ώστε μέρος των εξαρτήματων τουςνα ξαναχρησιμοποιηθεί σε επόμενους πυράυλους.

 • Pingback: Δείτε όλες τις εντυπωσιακές αποτυχημένες προσπάθειες της SpaceX σε ένα video από τον...Elon Musk!()

 • Από πότε οι Σοβιετικοί ήξεραν πως να προσγειώνουν πυραύλους; Πριν από 50 χρόνια με το ζόρι ελεύθερες πτώσεις έκαναν πλάκα μας κάνεις; Η Space X είναι με διαφορά η καλύτερη στο είδος της με τους συγκεκριμένους πυραύλους, αμφιβάλω αν την φτάνει άλλη επιχείρηση [βγάζοντας τη NASA από τη μέση] στη σημερινή εποχή, πόσο μάλλον πριν από 50 χρόνια.

 • gp

  Συγγνωμη αλλα εισαι τουλαχιστον ασχετος. Σε ο, τι αφορα τους πυραυλους της ΕΣΣΔ. Δεν μπορω να αμφισβητησω αυτο που λες για την Space x.

 • Το πρώτο που είπα για τους πυραύλους ειρωνικό ήταν, φυσικά και είχαν τότε πυραύλους, το θέμα είναι πως οι Αμερικανοί έφτιαξαν πυραύλους με πολύ πιο εξελιγμένη τεχνολογία και αυτό που προσπαθούν να κάνουν και καταφέρνουν μέχρι στιγμής δεν συγκρίνεται ούτε για πλάκα με αυτό που έκαναν στο παρελθόν.