Eric Schmidt: "Κλείστε τις οθόνες για μια ώρα την ημέρα. Κάνετε μια πραγματική συζήτηση"

Οι απόφοιτοι του Boston University είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια ομιλία από τον Πρόεδρο της Google, Eric Schmidt, και σίγουρα σε κανέναν δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι μίλησε για τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων και των κοινωνικών δικτύων, ούτε οι κλασικές παραινέσεις για να θέτουν υψηλούς στόχους και να μη φοβούνται την αποτυχία.

Eric Schmidt Boston University Speech

Όπως αναφέρει και το CNET, αρκετοί απόφοιτοι ενημέρωναν για τα λεγόμενα του Schmidt σε πραγματικό χρόνο στο Twitter, κάτι που παρατήρησε και ο ίδιος, ωστόσο, ξάφνιασε το κοινό του παροτύνοντας τους να κλείνουν τα "μαραφέτια" για μια ώρα την ημέρα, να πάρουν τα μάτια τους από τις οθόνες, να κοιτάξουν αυτούς που αγαπούν και να συζητούν μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Το παράδοξο είναι ότι η δήλωση έγινε τη στιγμή που είχε εστιάσει στα πλεονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης:

"Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου κόσμου είναι ότι μπορεί κανείς να είναι μοναδικός, ενώ ταυτόχρονα είναι σε πλήρη σύνδεση με όλους. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί η ολοκλήρωση του Αμερικανικού Ονείρου. Συμβολίζετε ό,τι μπορεί να καθορίσει αυτή τη γενιά. Εάν είστε ξύπνιοι, είστε online, είστε συνδεδεμένοι. Κάποιοι από εσάς πιθανόν tweetάρετε τον λόγο μου αυτή τη στιγμή"

και κατέληξε...

"Για μια ώρα την ημέρα κλείστε το. Αφήστε τις οθόνες και κοιτάξτε κατάματα τους ανθρώπους που αγαπάτε. Κάντε μια συζήτηση, μια πραγματική συζήτηση"

Δείτε την ομιλία του Schmidt στο παρακάτω video:

[via CNET]

Loading