Η πρώτη λύση ασφαλούς κρυπτογράφησης παγκοσμίως από τις Ericsson, Telstra και Ciena

fibreoptic_11

 • Telstra, Ericsson και Ciena επιδεικνύουν νέα τεχνολογία οπτικής κρυπτογράφησης, η οποία εγγυάται την εν πτήσει ασφάλεια δεδομένων
 • Η Ericsson παρέχει την τεχνογνωσία της σε συστήματα ενοποίησης, για δοκιμές οπτικών λύσεων προηγμένης τεχνολογίας , του υπεραστικού δικτύου μεταφοράς οπτικών ινών της Telstra.
 • Η Ericsson και η Telstra παρουσίασαν με επιτυχία τη νέα WaveLogic λύση αποκρυπτογράφησης της Cien ταχύτητας 200 Mbps, στην πολυσύχναστη διαδρομή Μελβούρνη- Καμπέρα-Σίδνεϊ.

Με τις επιχειρήσεις, αλλά και τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε όλοένα αυξανόμενο όγκο δεδομένων, από cloud υπηρεσίες, η ικανότητα των παρόχων υπηρεσιών να προσφέρουν ασφαλή μεταφορά δεδομένων, σε υψηλές ταχύτητες είναι ζωτικής σημασίας. Για πρώτη φορά, η δοκιμή των Telstra, Ericsson και Ciena αναδεικνύει τις δυνατότητες, αυτής της εν πτήσει λύσεως οπτικής κρυπτογράφησης, για περιβάλλοντα υψηλής χωρητικότητας υποδομών. Η λύση εξασφαλίζει αποτελεσματικά ότι τα δεδομένα των επιχειρήσεων είναι ασφαλή και προστατευμένα, καθώς αφήνουν την ιδιωτικότητα του cloud και διέρχονται κατά μήκος των δικτύων.

Ο David Robertson, Director, Transport & Routing Engineering, της Telstra, αναφέρει:

“Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει την προστασία και ασφάλεια δεδομένων. Η πρώτη παγκοσμίως επίδειξη της λύσης, προστατεύει τα δεδομένα την ώρα που αυτά μεταδίδονται, με υψηλές ταχύτητες από το ένα σημείο στο άλλο. Παρέχοντας τη λειτουργικότητα αυτής της νέας τεχνολογίας κρυπτογράφησης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Telstra να προσφέρει αυτή την επιπρόσθετη υπηρεσία, στους εταιρικούς μας πελάτες, που χρειάζονται επιπλέον επίπεδα ασφάλειας. Η προγραμματιζόμενη αυτή λύση παρέχει τη δυνατότητα επιλογής, αυτο-διαχείρισης της κρυπτογράφησης, και διαχείρισης από την Telstra. Μειώνεται έτσι ο χρόνος διαχείρισης και το κόστος ανάπτυξης της υπηρεσίας, που καταναλώνουν οι ίδιοι οι πελάτες.”

Ο Francois-Donou Locoh, Senior Vice President & Chief Operating Officer της Ciena, αναφέρει:

“Οι επιχειρήσεις σήμερα αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα προστασίας δεδομένων, όχι μόνο στο εσωτερικό της επιχείρησης, αλλά και καθώς αφήνουν την ιδιωτικότητα του cloud και διέρχονται κατά μήκος του δικτύου, δίχως καθυστερήσεις και χωρίς να θυσιάζεται η εμπειρία του χρήστη. Η WaveLogic λύση κρυπτογράφησης της Ciena, είναι η πρώτη λύση της βιομηχανίας, με αλγόριθμο κρυπτογράφησης ενσωματωμένη στην εφαρμογή ενοποίησης κυκλωμάτων (ASIC).”

Ο Emilio Romeo, Head της Ericsson Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας, δηλώνει:

“Η τεχνογνωσία της Ericsson στον τομέα ενοποίησης συστημάτων, διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του εξοπλισμού της Ciena, καθώς και ότι υποστηρίζεται σε όλο το περιβάλλον παραγωγής της Telstra. Για την επίτευξη του εγχειρήματος, εκπονήθηκαν εκτενείς δοκιμές στο εργαστήριο οπτικών δοκιμών της Ericsson, στο λιμάνι της Μελβούρνης, ώστε να εγγυηθεί την αδιάλειπτη ενοποίηση του εξοπλισμού της Ciena, στο δίκτυο παραγωγής της Telstra.”

This entry was posted in Misc, Network and tagged . Bookmark the permalink.
 • dimitris

  εξαιρετικά όλα τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρουν καταργούνται με τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή, περιμένω τη μέρα που θα ανακοινωθεί να δούμε τι θα γίνει με αυτά

 • Theo

  δύο πράματα θα σου πω:
  1) ο κβαντικός υπολογιστής υπάρχει ήδη ΑΛΛΑ χρειάζεται άπειρο ρεύμα και δεν μπορεί ακόμα να κάνει περίπλοκα πράγματα. έχουμε ακόμα καιρό
  2) με τον κβαντικό υπολογιστή λογικά θα έρθει και η κβαντική κρυπτογραφία που δεν σπάει με τίποτα…

 • dimitris

  1) τα προβλήματα είναι περισσότερο προβλήματα προσωρινής μνήμης και αποθήκευσης πληροφορίας παρά ενέργειας
  2) ναι, το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο μεταβατικό στάδιο

 • Theo

  τόσα κενά ασφαλείας και backdoors υπάρχουν σε όλα αυτά τα προτόκολλα… ότι και να γίνει όλο και κάποιοι θα μπορούνε να τα σπάσουν…