Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων ransomware

Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση δύο χρήσιμων εργαλείων για την καταπολέμηση των κρουσμάτων από τις πρόσφατες επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένου του WannaCry (WannaCryptor) καθώς και μίας παραλλαγής του διαβόητου ransomware Crysis ransomware, που ευθύνεται για την προσθήκη των επεκτάσεων .wallet και .onion στα αρχεία που μολύνει.

Το πρώτο εργαλείο – EternalBlue Vulnerability Checker, εξετάζει αν τα Windows διαθέτουν τα κατάλληλα patch ώστε να μην μολυνθούν από το exploit EternalBlue, το οποίο βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη εκστρατεία εξάπλωσης του ransomware WannaCry και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την εξάπλωση λογισμικού που στοχεύει σε εξόρυξη κρυπτονομίσματων (cryptocurrency) και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

Η λειτουργία ανίχνευσης του EternalBlue exploit (CVE-2017-0144) είχε προστεθεί από τις 25 Απριλίου στην πλατφόρμα της ESET, πριν το ξέσπασμα του WannaCry.
Το δεύτερο εργαλείο που διαθέτει η ESET είναι ένα ransomware decryptor για τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα μιας παραλλαγής του ransomware Crysis, η οποία χρησιμοποιεί τις επεκτάσεις .wallet και .onion στα κρυπτογραφημένα αρχεία. Τα κλειδιά δημοσιεύθηκαν στις 18 Μαΐου από τα φόρουμ του BleepingComputer.com.

Και τα δύο εργαλεία διατίθενται δωρεάν στη σελίδα της ESET.

EternalBlue Vulnerability Checker

Crysis .wallet/.onion decryptor 

Loading