Έτσι θα φαίνονται πλέον τα YouTube videos στην τηλεόραση

Το YouTube βελτιώνει συνεχώς το σχεδιασμό της εφαρμογής του σε διαφορετικές πλατφόρμες και μεγέθη οθόνης και σήμερα, η Google μοιράστηκε τις τελευταίες αλλαγές που έρχονται στην εφαρμογή που είναι βελτιστοποιημένη για τηλεοράσεις. Υπάρχει σαφής εστίαση στο να γίνει η εμπειρία προβολής πιο διαδραστική και να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα κεφάλαια, τα σχόλια και τις περιγραφές βίντεο - χωρίς να εμποδίζεται το βίντεο που προσπαθεί να παρακολουθήσει ο χρήστης.

Η νέα εμφάνιση συρρικνώνει ελαφρώς το βίντεο για να δημιουργηθεί χώρος για την περιγραφή, τα σχόλια και άλλα στοιχεία γύρω από αυτό. Δεν είναι η νέα προεπιλεγμένη εμφάνιση του YouTube, καθώς πολλοί άνθρωποι θα εξακολουθούν να προτιμούν τη διάταξη πλήρους οθόνης. Αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε κλικ στην πιο διαδραστική διεπαφή από την καθιερωμένη οθόνη αναπαραγωγής βίντεο.



"Αυτό που θα μπορούν να δουν οι χρήστες στις τηλεοράσεις τους είναι μια σχεδιαστική λύση που κρατά το βίντεο μπροστά και στο κέντρο, αλλά προσθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης στα χαρακτηριστικά που κάνουν το YouTube μοναδικό - και όλα αυτά χωρίς να διακόπτεται η εμπειρία προβολής", αναφέρεται στο επίσημο blog του YouTube.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές ξεκίνησαν "με την ιδέα της μείωσης του μεγέθους του video player και της απλοποίησης των αλληλεπιδράσεων". Η σχεδιαστική ομάδα του YouTube δημιούργησε διάφορα πρωτότυπα που διέφεραν σε πολυπλοκότητα και στη συνέχεια ζήτησε από τους χρήστες να εκφράσουν τα σχόλιά τους σχετικά με το ποια προσέγγιση λειτουργούσε καλύτερα. Έτσι κατέληξε σε αυτή τη νέα τηλεοπτική εμπειρία.



Με τη μετατόπιση των διαδραστικών λειτουργιών στη δεξιά πλευρά, το YouTube κάνει επίσης μια νέα προσπάθεια να φέρει το shopping στην οθόνη της τηλεόρασης. Θα βλέπετε να εμφανίζεται μια ενότητα "προϊόντα σε αυτό το βίντεο" κάθε φορά που οι δημιουργοί θα συμπεριλαμβάνουν ό,τι προβάλλεται στο περιεχόμενό τους. Αλλά το YouTube δεν έχει φτάσει ακόμα στο στάδιο να σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη συναλλαγή από την τηλεόρασή σας- αντίθετα, η εφαρμογή θα εμφανίζει έναν κωδικό QR που μπορείτε να σαρώσετε για να τελειώσετε την αγορά ενός προϊόντος από το smartphone σας.

Το YouTube αναφέρει ότι αυτός ο επανασχεδιασμός θα φτάσει και στο YouTube TV, το οποίο θα επιτρέπει στους συνδρομητές αυτής της υπηρεσίας να παρακολουθούν τα αποτελέσματα χωρίς να εμποδίζουν το όποιο παιχνίδι παίζεται. Όπως συμβαίνει συχνά με αυτά τα πράγματα, το YouTube θα διαθέσει τις ενημερώσεις της εφαρμογής TV στους χρήστες "μέσα στις επόμενες εβδομάδες" αντί να τις παρέχει σε όλους ταυτόχρονα.

[YouTube]

Loading