Η ΕΕ εξετάζει 13 εταιρίες κατασκευής οπτικών drives για σύσταση καρτέλ

Μία νέα υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξετάζει 13 εταιρίες κατασκευάστριες οπτικών drives υποπτευόμενη ότι έχουν συστήσει καρτέλ με προσυμφωνημένες και διογκωμένες τιμές για τα προϊόντα τους, τουλάχιστον την τελευταία 5ετία.

Optical Drive

Οι υποψίες ξεκίνησαν κατά τη διερεύνηση των δημοπρασιών για την παροχή οπτικών drives σε δύο από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες υπολογιστών. Στην περίπτωση που βρεθούν ένοχοι, τότε θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο που θα αγγίζει μέχρι και το 10% του κύκλου εργασιών τους παγκοσμίως!

Κάθε εξεταζόμενη εταιρία θα λάβει επίσημη ειδοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ θα έχει δικαίωμα να έρθει σε επαφή με το Συμβούλιο είτε γραπτώς είτε προφορικώς προτού μαζευτούν όλες οι αποδείξεις.

Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον για να δούμε αν υπάρχει "φούσκωμα" στις τιμές των CD, DVD, Blu-ray players, αλλά αν αναλογιστούμε πόσο έχει μειωθεί η χρήση τους τα τελευταία χρόνια, τότε ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι νωρίτερα...

[via Reuters]

Loading