H EE αντιδρά στην αναγνώριση προσώπων του Facebook!

Όπως είδαμε, ενεργοποιήθηκε πρόσφατα η αναγνώριση προσώπων στο Facebook για αυτόματο tag φωτογραφιών, κάτι που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο Gerard Lommel, μέλος του Article 29 Data Protection Working Party,

"Αυτή τη στιγμή, ερευνάται αν η λειτουργία αναγνώρισης προσώπων έρχεται σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους από Επιτροπή που συνίσταται από εκπροσώπους των 27 κρατών μελών της ΕΕ . Η ενεργοποίηση του αυτόματου tag θα πρέπει να γίνεται έπειτα από ενημέρωση και συγκατάθεση των χρηστών και όχι να είναι ενεργοποιημένη εξαρχής (default). Κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για τους χρήστες του Facebook και η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή Προστασίας Δεδομένων δε θα το επιτρέψει. "

Η Facebook απαντάει σε όλα αυτά με επίσημη δήλωση της:

"Η λειτουργία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν tag τους φίλους τους στις φωτογραφίες τους, κάτι το οποίο γίνεται περισσότερες από 100 εκατομμύρια φόρες τη μέρα. Η αναγνώριση των προσώπων γίνεται μόνο  όταν κάποιος προσθέτει μια νέα φωτογραφία στο προφίλ του, και δεν προτείνονται άλλοι παρά μόνο οι φίλοι του. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος δε θέλει να προτείνεται το όνομα του, μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία από τα privacy  settings. Ίσως, θα έπρεπε να είμαστε πιο ξεκάθαροι με την όλη διαδικασία από τη στιγμή ενεργοποίησης της λειτουργίας. "

[πηγή slashgear]
Loading