ΕΕ εναντίον Google για την ενοποιημένη πολιτική ασφαλείας των υπηρεσιών της

Πέρυσι η Google αποφάσισε να ενοποιήσει τις πολιτικές ασφαλείας όλων των υπηρεσιών της, ώστε -σύμφωνα με τα λεγόμενα της- να καταστήσει τα πράγματα πιο απλά και κατανοητά για τους χρήστες. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένη με την αλλαγή αυτή και σχεδιάζει να αναλάβει δράση ενάντια στον κολοσσό της αναζήτησης.

Παρόλο που η ενοποιημένη πολιτική δεν παραβιάζει τη νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνει ότι είναι μια πρακτική που θέτει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε μεγάλο κίνδυνο. Το ζήτημα κλήθηκε αρχικά να εξετάσει η  Γαλλική Εθνική Επιτροπή για Συστήματα Πληροφορικής και Ελευθερίες (CNIL), η οποία αποφάνθηκε ότι η Google δεν έχει διορθώσει μέχρι στιγμής τα προβλήματα που της επισημάνθηκαν:

"Η Google δεν έχει δώσει καμία ακριβή απάντηση. Οι αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ είναι αναγκασμένες να συνεχίσουν τις έρευνες τους συντονισμένα και με επικεφαλής τη CNIL μέχρι το καλοκαίρι."

Στην αντίπερα όχθη η Google φαίνεται να διαφωνεί αναφέροντας ότι ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της CNIL μέσα από μια σειρά ενεργειών που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιανουάριο και επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι η πολιτική της δεν παραβιάζει τη νομοθεσία.

[via PhoneArena]

Loading