Euro 2012 και Twitter: Η κίνηση των tweets για την Ελλάδα ανά αγώνα

EURO 2012 Tweets

Η Twitter ανέβασε μια πολύ ενδιαφέρουσα υποσελίδα ειδικά αφιερωμένη στο Euro 2012, που ολοκληρώθηκε εχτές με τη σαρωτική επικράτηση της Ισπανίας επί της Ιταλίας με σκορ 4-0, όπου παρουσιάζει την κίνηση των tweets για κάθε ομάδα και για κάθε αγώνα της ξεχωριστά με σχετικό γράφημα.

Παρακάτω θα δούμε τα τέσσερα γραφήματα από τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και αυτό του χτεσινού τελικού:

Ελλάδα - Πολωνία

Greece - Poland Tweets

Παρατηρούμε ότι ενώ δεχτήκαμε το γκολ στο 17', η ποσότητα των tweets παρέμεινε στα ίδια επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με μια μικρή αύξηση στην ανάπαυλα. Ωστόσο, η ισοφάριση του Σαλπιγγίδη φαίνεται ότι άναψε τα αίματα και εκείνη την περίοδο εμφανίστηκαν 5.300 tweets για την ομάδα μας και στη συνέχεια επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα μέχρι το τέλος του αγώνα, με μια μικρή άνοδο στη φάση του χαμένου πέναλτι.

Ελλάδα - Τσεχία

Greece - Czech Tweets

Το πολύ κακό ξεκίνημα της Εθνικής (2 γκολ πίσω στο 6' λεπτό), είχε ως αποτέλεσμα να ασχοληθεί ο κόσμος με καυστικά tweets, και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των tweets μετά το δεύτερο γκολ της Τσεχίας είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν των tweets μετά τη μείωση του σκορ από τον Γκέκα. Γενικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ελάχιστοι Τσέχοι ασχολούνται με το Twitter, ενώ συνολικά ο αριθμός των tweets για τους Έλληνες ήταν αρκετά μικρότερος από αυτόν της πρεμιέρας.

Ελλάδα - Ρωσία

Greece - Russia Tweets

Στο τελευταίο ματς των ομίλων, ο αριθμός των tweets ήταν μικρότερος ακόμα και από αυτόν του δεύτερου ματς με την Τσεχία. Σε αυτήν την περίπτωση παρατηρούμε ότι τα tweets στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν περισσότερα από αυτά που καταγράφηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν και πέτυχε το νικητήριο γκολ ο Καραγκούνης.

Ελλάδα - Γερμανία

Greece - Germany Tweets

Η μάχη της Εθνικής μας με τη Γερμανία βρήκε περισσότερο ενεργούς τους Twitter fans, καθώς από την αρχή έδιναν και έπαιρναν τα σχετικά tweets, τουλάχιστον μέχρι το γκολ του Lahm, το οποίο πάγωσε τους παίκτες και τους φίλους της Εθνικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν υπήρξε καμία άνοδος στον αριθμό των tweets. Μέχρι να έρθει η προσωρινή ισοφάριση του Σαμαρά, στιγμή στην οποία καταγράφηκε το ρεκόρ ελληνικών tweets για το Euro 2012 με 7.300.

Ισπανία - Ιταλία

Spain - Italy Tweets

Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης βρήκε τους Ισπανούς θριαμβευτές, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των χρηστών στο Twitter. Με την έναρξη του αγώνα καταγράφηκαν ήδη περίπου 6.500 tweets για κάθε ομάδα, αλλά το γκολ του David Silva ανέβασε τον αριθμό των ισπανικών tweets σε 32.900 και έκοψε την όρεξη των Ιταλών. Πάντως, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο δεύτερο γκολ του Jordi Alba σημειώθηκε το ρεκόρ tweets για το Euro 2012, με 51.100, ενώ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα το κλίμα ήταν γενικά πανηγυρικό με πολλές χιλιάδες tweets για τους νικητές.

Μπορείτε να δείτε όλα τα γραφήματα εδώ.

Loading