Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά τη γνώμη κάθε πολίτη για την ελευθερία του Διαδικτύου

Μετά την οριστική απόρριψη του ACTA, την καταδίκη κάθε μορφής φίμωσης στο Internet, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις κατά υπηρεσιών τύπου Pirate Bay,  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινά από σήμερα μια πανευρωπαϊκή έρευνα-δημοσκόπηση για να σφυγμομετρήσει τη γενική άποψη των πολιτών σχετικά με την ελευθερία και την ουδετερότητα στο Διαδίκτυο.

Neelie Kroes Net Neutrality

Έτσι, ο κάθε Ευρωπαΐος πολίτης μπορεί να συμπληρώσει online ένα ερωτηματολόγιο απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το πως θα πρέπει να διαχειρίζονται τα δεδομένα οι πάροχοι (Internet Service Providers - ISPs), αν θα πρέπει να περιοριστεί η χρήση πρωτοκόλλων τύπου P2P (π.χ. BitTorrent) ή VoIP (π.χ. Skype), ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας, η ευκολία στην μεταπήδηση από πάροχο σε πάροχο κλπ.

Σύμφωνα με τη Neelie Kroes, αντιπρόεδρο της Commision,

"Υπάρχει έλλειψη επιλογών για τον καταναλωτή. Μαζεύουμε απόψεις και συστάσεις για να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να προσφέρουμε πραγματικές επιλογές και να λήξουμε οριστικά το ζήτημα της ελευθερίας του Διαδικτύου στην Ευρώπη. Πρέπει να προστατέψουμε την ελευθερία και την επιλογή, αλλά δεν θα 'πρεπε να χρειάζεστε εμένα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση να σας πούμε τι είδους υπηρεσίες Internet θέλετε και αξίζει να πληρώσετε"

Η έρευνα της ΕΕ θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2012 και όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε από εδώ.

[PR]

Loading