EyeVerify: Ξεκλείδωσε το κινητό σου με τα μάτια [Videos]

Μια νέα εταιρεία με την ονομασία EyeVerify υπόσχεται ένα νέο, επαναστατικό και ασφαλή τρόπο για το ξεκλείδωμα του κινητού χωρίς την πληκτρολόγηση κωδικών απλά και μόνο κοιτώντας την κάμερα του τηλεφώνου.

Το λογισμικό της εταιρείας ανιχνεύει τα αποτύπωματα των ματιών -αυτό που σχηματίζουν οι μικρές φλέβες στο άσπρο του ματιού- τα οποία είναι μοναδικά για κάθε άνθρωπο όπως ακριβώς η ίριδα του ματιού και το δακτυλικό του αποτύπωμα. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κοιτάξει δεξιά και αριστερά προκειμένου η κάμερα να καταγράψει τα μοναδικά του αποτυπώματα και αναλόγως να ξεκλειδώσει ή όχι το τηλέφωνο (ποσοστό ακρίβειας 99.97%).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία θα διατεθεί στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ προσεχώς αναμένεται να βρει ευρύτερη γκάμα εφαρμογών όπως πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια τεχνολογία είδαμε και παλαιότερα με τη διαφορά ότι δεν ήταν στατική και το σύστημα ξεκλειδώματος βασιζόταν στις κινήσεις των ματιών του χρήστη πάνω στην οθόνη.

[via Mashable]

Loading