Facebook: Επιπλέον 3.000 υπάλληλοι για τον έλεγχο των videos και σχεδόν 2 δισ. χρήστες παγκοσμίως

Με νωπές τις μνήμες από τις ζωντανές μεταδόσεις απεχθών εγκλημάτων, ο Mark Zuckerberg κατάλαβε ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Γι' αυτό ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν ακόμη 3.000 υπάλληλοι της Facebook στην ομάδα που ελέγχει τα videos, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 7.500 παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: 20χρονος κρέμασε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook την 11 μηνών κόρη του…

Παράλληλα, ο Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο φιλοξενεί πλέον σχεδόν 2 δισ. λογαριασμούς χρηστών απ' όλο τον κόσμο (1.94 εκατ. για την ακρίβεια), αριθμός πραγματικά απίστευτος αν λάβει κανείς υπόψιν ότι αυτή τη στιγμή έχουν πρόσβαση γενικά στο Internet 3.6 δισ. άνθρωποι. Όσο για τα έσοδα; Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η Facebook έχει καταγράψει τζίρο ύψους $8 δισ., δηλαδή 49% μεγαλύτερο από πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Φόνος σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook. Υπάρχει έλεγχος ή αυτό θα είναι το μέλλον;

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το Facebook στην καθημερινότητα των χρηστών και πόσο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προπαγάνδα, διασπορά ψευδών ειδήσεων και ακατάλληλου υλικού, επομένως, η ευθύνη για τον έλεγχο του τι συμβαίνει είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

[via]

Loading