Η Facebook εξαγοράσε τη LiveRail για ενίσχυση των video διαφημίσεων στο News Feed

Facebook_mobile_ads_creative

Γνωρίζουμε εδώ και μήνες ότι η Facebook πειραματίζεται (για την ώρα στις ΗΠΑ) τοποθετώντας video-διαφημίσεις στα News Feed των χρηστών, οι οποίες μάλιστα ξεκινούν να παίζουν αυτόματα. Τα περιθώρια κέρδους με τέτοιου είδους διαφημίσεις είναι τεράστια, επομένως, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της LiveRail.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες που ασχολούνται με το πλασάρισμα video διαφημίσεων από μεγάλους οργανισμούς (όπως Major League Baseball, Dailymotion, ABC κλπ.), προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να ανεβάζουν μόνοι τους τα videos στην πλατφόρμα της και να διαλέγουν σε πραγματικό χρόνο που και πότε θέλουν να διαφημιστούν.

Με την κίνηση αυτή, η Facebook κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα για να πλησιάσει τη Google στο χώρο της διαφήμισης και φυσικά αναμένεται ότι θα προσθέσει σημαντικά έσοδα στην εταιρεία προσφέροντας στοχευμένη διαφήμιση με κοινό 1+ δισ. χρήστες. Φανταστείτε σε λίγο καιρό τι έχει να γίνει στα News Feed μας...

[via]

Loading