AdBlock Plus: Έσπασε το blocker που έθεσε η Facebook μέσα σε μόλις δύο ημέρες!

adblock_plus_vs_facebook

Από τη στιγμή που η Facebook κύρηξε τον πόλεμο στους δημιουργούς λογισμικού απόκρυψης των διαφημίσεων (ad blockers) ήταν λογικό ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από τους χρήστες, όσο και από τις εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοιου είδους λύσεις. Η AdBlock Plus, πάντως, χρειάστηκε μόλις λίγες ημέρες για να ξεπεράσει τα νέα εμπόδια και ήδη ισχυρίζεται ότι μπορεί και πάλι να μπλοκάρει επιτυχώς τις διαφημίσεις του κοινωνικού δικτύου!

Η Facebook έσπευσε να απαντήσει άμεσα αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

“Είμαστε απογοητευμένοι από τις ενέργειες των ad blocking εταιρειών, διότι ουσιαστικά τιμωρούν τους χρήστες του Facebook. Οι νέες προσπάθειες τους δεν μπλοκάρουν απλά τις διαφημίσεις, αλλά επηρεάζουν και πληθώρα αναρτήσεων από φίλους και Pages. Αυτό αλλάζει δραματικά την εμπειρία χρήσης του κοινωνικού δικτύου και υποσχόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα πολύ σύντομα.

Οι ad blockers είναι χοντροκομμένα εργαλεία και κανονικά θα έπρεπε να εστιάζουν στην δημιουργία επιλογών για να ελέγχει ο χρήστης ποιες διαφημίσεις θα βλέπει”

facebook-adblock-plus

Καταλαβαίνετε ότι έχουμε πολλά επεισόδια στη συγκεκριμένη διαμάχη, αν και ο επικεφαλής της AdBlock Plus δεν μοιάζει να ξαφνιάζεται:

“Αυτή η διαμάχη μεταξύ της open-source ad blocking κοινότητας και των αντίπαλων παρακάμψεων υφίσταται από την πρώτη ημέρα. Επομένως, είναι πολύ πιθανό ότι η Facebook θα γράψει κάποιον νέο κώδικα που θα καταστήσει το φίλτρο μας άχρηστο κ.ό.κ”

 

[AdBlock Plus]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • Έχει τη μηχανή με τα χρυσά αυγά ο ζούκερμπεργκ βγάζει 6 δις καθαρά κέρδη το χρόνο από το τίποτα και από εμάς ουσιαστικά και αντί να σεβαστεί πως κάποιοι δε θέλουμε διαφημίσεις, λέει πως το adblocker δεν σέβεται τα μέλη του fb. Αφού δε μας δίνεις επιλογή να ΜΗΝ έχουμε διαφημίσεις.
  Αν πέσει η κερδοφορία του από 6 σε 4 δις και δεν επενδύει στο βιονικό άνθρωπο μαζί με την Google θα του πέσει ο ποπός ας πούμε.

 • Κώστας

  Αν δε θες διαφημίσεις τότε μη μπαίνεις στο Facebook.ιδιωτική πρωτοβουλία είναι και δικές τους οι αποφάσεις. Εμείς είμαστε οι καταναλωτές και το δικό μας δικαίωμα είναι η επιλογή. Βρες σαιτ τα οποία πληρώνεις και δεν έχουν διαφημίσεις. …

 • sokratis!

  Σωστός……

 • Έχω καιρό για τρέλες

  🙂

 • MisterMagic

  Είναι δικαίωμά του να βάζει όσες διαφημίσεις θέλει, αφού η εταιρία είναι δικιά του. Είναι δικαίωμα των άλλων να γράφουν κώδικα ο οποίος μπλοκάρει τις διαφημίσεις. Και η ζωή συνεχίζεται.

 • Μα με το adblocker έχεις μια επιλογή που δε σου δίνει ο ίδιος.
  Πρέπει να υπάρχει ή άσπρο ή μαύρο μόνο;
  Ή δε θα χρησιμοποιώ ή θα έχω διαφημίσεις ακόμα και στάμπα πάνω στη φωτογραφία μου;

 • xmspeed21

  Όχι που δεν θα το έσπαζαν…
  Αυτη την δουλειά κάνει το adblock plus.Όχι μόνο να απορίπτει αλλά να σπαζει κώδικες και τα block των σελίδων.
  Από την στιγμή που δεν έχει επιλογή για να τις κάνουμε off αναγκαστικά πάμε σε αυτό.Δεν τους συμφαίρει να έχουν επιλογή γιατί πληρώνοντε από αυτές με τα κλικ που γίνονται.
  Είναι δεν είναι σπαστικό αναγκαστικά σου λέει πρέπει να υπάρχουν.
  Έτσι αυτοί αλλιώς εμείς!
  Αν θέλουν ας κάνουν το εξής:Πληρώνεις δεν έχεις,δεν πληρώνεις και έχεις.
  Όπως το google pay ας πούμε.

 • Άλλος

  Και το Facebook δεν σέβεται τους χρήστες του αλλά και τους μη χρήστες του παρακολουθώντας κάθε κίνηση με το κουμπί του λάικ αλλά δεν ευαισθητοποιήτε κανείς από την εταιρία εκεί. Adblock για πάντα λοιπόν.

 • Zed D

  Δώστε πόνο εκεί στο AdBlock !!

 • Pingback: Ειρωνεία: Η AdBlock Plus ανακοίνωσε τη δική της διαφημιστική πλατφόρμα με "εγκεκριμένες διαφημίσεις"...[Video]()