Facebook και Spotify ξεκινούν μουσική υπηρεσία μέσα στο κοινωνικό δίκτυο!

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε για πιθανή συμφωνία της Google με τη Spotify, αλλά σύμφωνα με το Forbes, η δεύτερη έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τη Facebook για τη δημιουργία της υπηρεσίας Facebook Music ή Spotify on Facebook, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να ακούν μουσική μέσα από το κοινωνικό δίκτυο!

Facebook Spotify

Η υπηρεσία θα λειτουργεί στο background του Facebook και οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στην cloud βιβλιοθήκη του Spotify, ενώ θα μπορούν να ακούν μουσική ταυτόχρονα με τους φίλους τους. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κεντρικού portal που θα περιλαμβάνει παιχνίδια και ταινίες!

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, μίλησε στη συνεδρίαση της e-G8 για το επόμενο μεγάλο βήμα του Facebook, την ενσωμάτωση δηλαδή των media:

"Συνηθίζεται να ακούμε μουσική, να παρακολουθούμε ταινίες, τηλεόραση και ειδήσεις παρέα με τους φίλους μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουμε τις εταιρίες που παράγουν αυτού του είδους το περιεχόμενο για να γίνει πιο κοινωνικό"

Η συνεργασία μεταξύ Spotify και Facebook δεν περιλαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά θα ανοίξει ένα τεράστιο κοινό συνδρομητών για την υπηρεσία της Spotify και θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα στο Facebook, αφού στόχος της εταιρίας είναι να μη χρειάζεται να επισκεπτόμαστε άλλες ιστοσελίδες.

Μέχρι στιγμής ουδέν σχόλιο από τους δύο εμπλεκόμενους...

[πηγή Forbes]
Loading