App Center, το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών του Facebook

H Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία του App Center, του δικού της ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν συγκεντρωμένες όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που τρέχουν στο Facebook είτε είναι για  iOS, Android, web, mobile web ή υπολογιστές.

Όπως τονίζει η εταιρεία, σκοπός της δεν είναι να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών των Apple και Google, αφού κάθε φορά που ο χρήστης θα θέλει να εγκαταστήσει μια εφαρμογή για iOS ή Android, θα ανακατευθύνεται άμεσα στο αντίστοιχο κατάστημα (App Store ή Google Play).

Επιπλέον, στο App Center θα δούμε για πρώτη φορά εφαρμογές επί πληρωμή για το Facebook αλλά και ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των εφαρμογών που θα ενημερώνει ταυτόχρονα τους χρήστες για την ποιότητα μιας εφαρμογής αλλά και τους developers σχετικά με το πόσο συχνά οι χρήστες επισκέπτονται τις εφαρμογές τους και πόση ώρα μένουν σε αυτές.

Οι εφαρμογές που φαίνεται να αρέσουν στους χρήστες θα προβάλλονται εντονότερα, ενώ αυτές που δε συγκεντρώνουν τις καλύτερες αξιολογήσεις ή δε συμμορφώνονται με τις οδηγίες του κοινωνικού δικτύου δε θα εμφανίζονται καθόλου.

Το App Center θα κάνει την εμφάνιση του στη διεύθυνση facebook.com/appcenter μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι developers μπορούν να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους από τώρα και μέχρι τις 18 Μαϊού από εδώ.

[πηγή facebook]
Loading