Facebook: Βάζει στον πάγο το δικό της εξυπνο ηχείο με προσωπική βοηθό, λόγω των πρόσφατων γεγονότων

Στον απόηχο όσων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με το Facebook (βλ. σκάνδαλο Cambridge Analytica και καταγραφή κλήσεων/μηνυμάτων στις συσκευές Android), έρχεται μια αναφορά από το δίκτυο Bloomberg που θέλει την εταιρεία να βάζει τον πάγο, τουλάχιστον για την ώρα, τα σχέδια της για παρουσίαση του δικού της έξυπνου ηχείου με ψηφιακή βοηθό.

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα δούμε το Facebook Portal για αρκετό καιρό ακόμα, αφού μάλλον θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει τους χρήστες να το αγοράσουν, από τη στιγμή που πρόκειται για μια συσκευή που θα ακούει συνέχεια τον χρήστη και θα ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Η εταιρεία θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να πείσει τις αρμόδιες Αρχές για τις αγαθές προθέσεις της στην διαχείριση και φύλαξη των δεδομένων των χρηστών. Μη ξεχνάμε ότι δεν έπαψε ποτέ να διαδίδεται η φήμη ότι η Facebook παρακολουθεί ούτως ή άλλως τις συνομιλίες των χρηστών μέσω του μικροφώνου των smartphones για να παρουσιάζει σχετικό περιεχόμενο στα Facebook και Instagram, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

[via]

Loading