Facebook, το σχέδιο για να έχουν όλοι Internet με ...drones [Video]

facebook_drones

Ως μέρος της προσπάθειας του Facebook να συνδέσει ολόκληρο τον κόσμο με το Internet ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιβόητο project με τα drones. H πρόοδος που έχει κάνει το εργαστήριο της εταιρείας (που περιλαμβάνει ειδικούς από NASA, Ames Research Center και Ascenta) αφορά την κατασκευή drones και δορυφόρων για την πρόσβαση όλων στο Internet.

Τον τελευταίο χρόνο οι Φιλιππίνες και η Παραγουάη αποτελούν τον δοκιμαστικό χώρο για αυτό το project με την Facebook να έχει καταφέρει να διπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση στο Internet. Στο προσεχές μέλλον θα επεκταθεί η συνεργασία της Facebook με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά ο Zuckerberg αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Απαιτείται, λοιπόν, και η εφεύρεση νέων τεχνολογιών και εδώ είναι που έρχονται τα drones.

Σε προαστιακές περιοχές η πρόσβαση στο Internet θα προσφέρεται μέσω ειδικών ηλιακών drones ενώ για περιοχές με χαμηλότερη πυκνότητα πληθυσμού θα αναπτυχθούν δορυφόροι χαμηλής τροχιάς που θα «στέλνουν» πρόσβαση στο Internet στο έδαφος. Για όλα αυτά τα συστήματα η Facebook θα χρησιμοποιήσει το Free-space Optical Communication (FSO), μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιεί φως για τη μετάδοση δεδομένων στο κενό με αόρατες υπέρυθρες ακτίνες.

[via Facebook]

Loading