Το Facebook εκπαιδεύει τους χρήστες του για την ασφάλεια των εφαρμογών!

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το Facebook καθημερινά και για πολλές ώρες, αλλά δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν σε ποιες πληροφορίες δίνουν πρόσβαση, όταν επιλέγουν μια εφαρμογή. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι τα διάφορα spam μηνύματα που έρχονται κατά καιρούς στους υπόλοιπους φίλους τους, του τύπου "Δες ποιος βλέπει το προφίλ σου" και λοιπές μπούρδες.

Understand the Apps You Use

Για να μη τα ρίχνουμε όλα στο "κακό" κοινωνικό δίκτυο που δε σέβεται και εκμεταλλεύται τους χρήστες του, αξίζει να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία των προγραμματιστών του Facebook έχει ξεκινήσει μια ενημέρωση για να μάθει ο κόσμος τους διαφορετικούς τύπους παροχής πρόσβασης που ζητούν οι εφαρμογές, μέσω των Quick Tips που εμφανίζονται στην δεξιά μπάρα του News Feed. Συγκεκριμένα, κατά καιρούς θα σας εμφανίζεται το μήνυμα "Understand the Apps You Use".

Επιπλέον, πέρα από την ενημέρωση για τις πληροφορίες πρόσβασης, θα κυνηγά στο εξής και τους προγραμματιστές που έχουν δημιουργήσει εφαρμογές που διαρρέουν προσωπικά δεδομένα, δίνοντας διορία για μετάβαση σε σύστημα ελέγχου OAUTH2.0 και πιστοποίηση SSL μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Μέσα από το Techgear.gr σας έχουμε ενημερώσει πολλάκις για θέματα ασφαλείας, αλλά καλό θα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναγνωρίζετε στο μέλλον τις κακόβουλες εφαρμογές, γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία εσάς και τους φίλους σας, αν και ποτέ δε θα εκλείψουν εντελώς αυτά τα προβλήματα.

[πηγή InsideFacebook]
Loading