Facebook Event: Νέα φορητή πλατφόρμα, όχι τηλέφωνο, όχι εφαρμογή για iPad!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το πολυαναμενόμενο Facebook Event, αλλά τελικά άνθρακες ο θησαυρός... Ούτε Facebook Phone, ούτε εφαρμογή για iPad! Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε τελικά το νέο προφίλ της υπηρεσίας για φορητές συσκευές, που αφορά περισσότερο τους προγραμματιστές παρά τους τελικούς χρήστες.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook Mobile, ενώ στη συνέχεια εστίασε στις εφαρμογές του Facebook για iPhone και Android, τονίζοντας για το πρώτο ότι η λειτουργία Places αναβαθμίζεται με βελτιώμενο tagging και συμπεριλαμβάνει πλέον και τη λειτουργία Groups, ενώ για το δεύτερο ανέφερε ότι έμεινε λίγο πίσω λόγω μιας συνεργασίας της Google με μια άλλη εταιρία, αλλά πλέον και αυτό θα περιλαμβάνει τις λειτουργίες Places και Groups.

Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε για το περιβόητο πια Facebook Phone, απάντησε αρνητικά. Ο στόχος της εταιρίας είναι καθαρά κοινωνικός, με αφοσίωση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα μπορεί να αναπτυχθεί για οποιαδήποτε πλατφόρμα και οποιαδήποτε συσκευή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα Single Sign-On Login, Location APIs και Deals Platform.

Location APIs: Το Facebook θα συνεργαστεί με τους συνεταίρους του για τη κατασκευή μιας απόλυτα ελεύθερης πλατφόρμας, επάνω στην οποία ο καθένας θα μπορεί να δημιουργήσει τις εφαρμογές του.

Single Sign-On: Η είσοδος σε ιστοσελίδες από μία φορητή συσκευή είναι πραγματικά πολύ βαρετή διαδικασία. Για αυτό το λόγο ο χρήστης θα πραγματοποιεί πλέον ένα μόνο login στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους κάθε φορά που τους το ζητά μία τρίτη εφαρμογή, διευκολύνοντας έτσι την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Facebook και third-party εφαρμογών.

Deals Platform: Στη λειτουργία Places θα συμπεριλαμβάνονται πλέον κουπόνια προσφορών από διάφορες εταιρίες! Ακούγεται μακρινό για τη χώρα μας, αλλά οι φίλοι μας στις ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίζουν δωρεάν προϊόντα, εκπτώσεις σε εστιατόρια και ρούχα ή ακόμα και να στηρίζουν φιλανθρωπικούς σκοπούς με κάθε check-in σε κάποια εταιρία!

Αυτή ήταν μια περίληψη της εκδήλωσης, και στα παραλειπόμενα μπορούμε να αναφέρουμε ότι σε ερώτηση που έγινε στον Mark Zuckerberg σχετικά με το εάν θα υπάρξει εφαρμογή για το iPad, απάντησε ότι "iPad is not mobile"!

Τέλος, μπορείτε να βρείτε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις Facebook 3.3 για iPhone και Facebook 1.4.0 για Android, στα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Loading