Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την είσοδο της Facebook στο χρηματιστήριο [Infographic]

Οι φήμες που θέλουν τη φετινή είσοδο της Facebook Inc. στον κόσμο του χρηματιστηρίου ολοένα και φουντώνουν, τοποθετώντας τη μάλιστα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Σε περίπτωση που αποδειχτούν αληθινές, η μετοχή της Facebook (IPO) αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη στο χώρο της τεχνολογίας όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμα και τη μετοχή της Google κατά 6 φορές!

Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία εκτιμά τη συγκέντρωση $10 δισεκατομμυρίων κατά τη χρονιά που διανύουμε, εκτινάσσοντας τη συνολικά αξία της στα $100 δισεκατομμύρια και αφήνοντας πίσω της εταιρείες κολοσσούς, όπως είναι οι Disney ($61 δισ.), Amazon ($88.3 δισ.) και McDonalds ($95.6 δισ.).

Και αν αναρωτιέστε πώς θα γίνει η μοιρασιά, όπως πολύ σωστά μαντεύετε ο βασικός μέτοχος δε θα είναι άλλος από το Mark Zuckerberg (24%), ενώ πολύ μικρότερα μερίδια θα έχουν οι συνιδρυτές του κοινωνικού δικτύου Dusting Moskovitz και Eduardo Saverin, o ιδρυτής του Napster Sean Parker και του Paypal Peter Thiel.

Στο παρακάτω Infographic θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγο πριν την είσοδο(;) του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στο χρηματιστήριο.

Click για Full Size:

[πηγή mashable]

Loading