To Facebook χάνει χρήστες στις χώρες από όπου ξεκίνησε!

Όπως όλα δείχνουν, το Facebook έχει αρχίσει να χάνει τους χρήστες του στις χώρες από όπου πρωτοξεκίνησε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Inside Facebook, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο φαίνεται να έχει χάσει 6 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ μόλις τον περασμένο μήνα, πέφτοντας από τους 155.2 στους 149.4 εκατομμύρια χρήστες!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει, όμως και στον Καναδά, με το Facebook να εμφανίζει πτώση της τάξης του 8%, έχοντας πλέον 1.52 χρήστες. Η ίδια ιστορία βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και στην Αγγλία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία με απώλειες 100.000 χρηστών στην καθεμία.

Ωστόσο, τα συνολικά ποσοστά συνεχίζουν να είναι ανεβασμένα, χάρη σε ορισμένες χώρες όπως η Βραζιλία και το Μεξικό, όπου η υπηρεσία έγινε δημοφιλής αρκετά αργότερα.

Τι μπορεί να οφείλεται για μια τέτοια πτώση; Ίσως το φαινόμενο να είναι εποχιακό με τη λήξη του σχολικού έτους να οδηγεί στην απενεργοποίηση πολλών λογαριασμών.

Από την άλλη, όμως, οι απώλειες συγκεκριμένα στις χώρες όπου έγινε αρχικά δημοφιλές, κάθε άλλο παρά καλά νέα αποτελούν για το Facebook, αφού είναι αρκετά πιθανό  να υποδηλώνουν ένα σημείο από το οποίο αρχίζει να επέρχεται κορεσμός...

[πηγή BusinessInsider]
Loading