Επίσημη λειτουργία για να αφήνεις διαχειριστή του λογαριασμού στο Facebook αν πεθάνεις

facebook_dead

Πριν από μερικά χρόνια ασχοληθήκαμε με το μέλλον της ηλεκτρονικής ζωής, αφότου αποβιώσει ο χρήστης, και είχαμε δει για μια υπηρεσία που αναλαμβάνει τις διαδικασίες “κληρονομιάς” των προφίλ στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, κάτι που απασχόλησε τελικά και τη Google για να λανσάρει το εργαλείο “Inactive Account Manager“.

Τώρα, έρχεται η σειρά της Facebook να προσφέρει τη δυνατότητα “ηλεκτρονικής διαθήκης”, με επιλογές για διαγραφή του λογαριασμού ή να δοθεί εξουσιοδότηση σε κάποιον άλλο χρήστη για διαχείριση του λογαριασμού, ο οποίος δεν θα έχει τη δυνατότητα να postάρει με το όνομα του θανόντα ούτε να δει τα μηνύματα του.

Ωστόσο, θα μπορεί να αλλάξει φωτογραφία προφίλ, να δεχτεί αιτήματα φιλίας και να αναρτήσει ανακοινώσεις στο χρονολόγιο, αφότου έχει ενημερώσει την Facebook για τον θάνατο του χρήστη. Επιπλέον, θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το αρχείο με τις φωτογραφίες, τα posts και άλλες πληροφορίες για τον θανόντα από το κοινωνικό δίκτυο. Τέλος, τα χρονολόγια των θανόντων θα μπορούν να μετατραπούν σε μνημόσυνα προφίλ…

Η νέα λειτουργία θα εμφανιστεί σταδιακά σε όλες τις χώρες, με την αρχή να έχει γίνει ήδη στις ΗΠΑ.

legacy-contact_timeline

[FB]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Facebook, Featured, Internet, Misc, Social networks. Bookmark the permalink.
 • Δημήτρης Σόλων

  Οποιος το σκεφτηκε ειναι ΓΤΠ καβαλα…

 • Pingback: Facebook: Ετοιμαστείτε να κάνετε την “ηλεκτρονική διαθήκη” σας | iPhone Hellas()

 • Μπρουνε να το διασταυρωνουνε με τα αρχεια θνησιμοτητας του κρατους που παντα ειναι ενημερωμενα σωστα……….

 • Έλα, πες την αλήθεια, δε ζεις στην Ελλάδα έτσι;

 • Εδω ζω, αλλα το λεω ειρωνικα βεβαια! χεχε

 • icube

  tragic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  όταν είχα διαγράψει τον λογαριασμό μου,κάπως νόμιζα ότι θα τον επαναφέρω….εδώ κι ενάμιση χρόνο ησύχασε το κεφαλάκι μου…tragicbook έπρεπε να το λένε!!

 • vsts47

  Εγώ έδωσα εξουσιοδότηση στον Μητσοτάκη για να σιγουρευτώ ότι θα είμαι online για άλλα 100 χρόνια.

 • DoWnSpOt

  Μη το λες… ξέρεις πόσες περιπτώσεις γνωρίζω (δυστυχώς) που συνεχίζουν και γράφουν και δημοσιεύουν στο προφίλ του απόντος, ο,τι @#!@#! του ‘ρθει του καθενός, ακόμα και μετά από χρόνια? :/ Δλδ ΕΛΕΟΣ!!! Αφήστε τον άλλο να R.I.P. Έπρεπε να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Γνώμη μου πάντα..

 • DoWnSpOt

  Πάντως, να δείτε που έτσι όπως το πάνε, στο τέλος το fb θα γίνει υποχρεωτικό εργαλείο για όλους τους πολίτες της “νέας τάξης πραγμάτων”! Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που εισάγουμε θα διασταυρώνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ως προς τη γνησιότητά τους (ενώ κάποιες εξ αυτών θα είναι και υποχρεωτικές), θα γίνει εργαλείο έκδοσης επίσημων βεβαιώσεων κ’ πιστοποιητικών, θα λειτουργεί ακόμα και σαν ID & διαβατήριο και πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να διαθέτεις chipάκι στο τέλος για να μπορείς να κάνεις login και checkin :/ ..ok ακούγεται σαν ένα φρικιαστικό σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και ελπίζω πραγματικά να πέφτω έξω… για να δούμε :/