Messenger Kids: Η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας της Facebook για παιδιά μικρότερα από 13 ετών

Έχουμε το normal Facebook Messenger, το Messenger Lite και τώρα η εταιρεία παρουσιάζει το Messenger Kids. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία messaging της Facebook που για πρώτη φορά επιτρέπει (επίσημα) σε παιδιά μικρότερα των 13 ετών να έχουν παρουσία σε κάποια από τις πλατφόρμες της.

Όπως αντιλαμβάνεστε από την ονομασία, το Messenger Kids απευθύνεται σε μικρά παιδιά και αποτελεί μια απογυμνωμένη έκδοση του κανονικού Facebook Messenger, υπό την έννοια ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που γνωρίζουμε οι μεγαλύτεροι, δεν υπάρχουν διαφημίσεις και η Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα πουλήσει τα δεδομένα των νεαρών παιδιών στους διαφημιστές.

Ακόμη, η Facebook έχει ενσωματώσει διάφορες λειτουργίες γονικού ελέγχου και έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς των παιδιών από τον κεντρικό κώδικα Social Graph του κοινωνικού δικτύου, έτσι ώστε να μπορούν να δούν τον λογαριασμό τους μόνο οι φίλοι των γονιών τους.

Η Facebook τονίζει ότι αναπτύσσει την εφαρμογή Messenger Kids εδώ και 18 μήνες λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές και την τεχνογνωσία ειδικών ασφαλείας.

  • Ο λογαριασμός ενός παιδιού στο Messenger Kids πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπό την κηδεμονία του λογαριασμού ενός εκ των γονέων στο Facebook.
  • Όλα τα αιτήματα φιλίας περνούν από την έγκριση του γονέα μέσα από τον δικό τους λογαριασμό.
  • Οποιοσδήποτε ενήλικας επιθυμεί να συνομιλήσει με ένα παιδί, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φίλος με τον γονέα.
  • Αν δύο παιδιά θέλουν να συνομιλήσουν, τότε θα πρέπει να είναι φίλοι στο Facebook και οι γονείς τους.
  • Εάν το παιδί μπλοκάρει ή αναφέρει κάποιον λογαριασμό, ο γονέας ενημερώνεται αυτόματα και μπορεί να προχωρήσει ο ίδιος στις απαραίτητες ενέργειες. Παρόλα αυτά, δεν έχει δυνατότητα να δει τα μηνύματα των συνομιλιών αν δεν έχει στα χέρια του την συσκευή του παιδιού του.

Εκτός από τα παραπάνω, η Facebook έχει στήσει ξεχωριστή ομάδα που παρακολουθεί όλες τις αναφορές από τους λογαριασμούς στο Messenger Kids, ενώ παράλληλα τρέχει ειδικό λογισμικό που εντοπίζει και μπλοκάρει αυτόματα συγκεκριμένο περιεχόμενο (π.χ. γυμνό).

Messenger Kids

Για την ώρα το Messenger Kids είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές iOS, αλλά πολύ σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες και σε άλλες πλατφόρμες.

 

 

 

Loading