Ειδοποιήσεις μέσα από τον Chrome browser και για τη mobile έκδοση του Facebook

facebook-in-chrome

Από τα μέσα του περασμένου Απρίλη και την έκδοση Google Chrome 42 υποστηρίζεται η λήψη ειδοποιήσεων από ιστοσελίδες στις συσκευές Android, αλλά μόλις τώρα η Facebook αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την λειτουργία για τη mobile έκδοση του κοινωνικού δικτύου (m.facebook.com και όχι την εφαρμογή Facebook).

Η εταιρεία στοχεύει με αυτόν τον τρόπο σε αγορές όπου οι χρήστες έχουν περιορισμένο όγκο δεδομένων ή αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή τους, με αποτέλεσμα να στρέφονται στη mobile έκδοση και όχι στην εγκατάσταση της εφαρμογής (μέγεθος 200MB+ και επιπλέον 100MB cache).

facebook_notifications

Όσοι ακολουθείτε αυτό το μοντέλο -- άλλωστε η mobile έκδοση είναι ταχύτερη από την εφαρμογή -- μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Facebook επισκεπτόμενοι το m.facebook.com από τον Google Chrome browser της συσκευής. Μόλις πραγματοποιήσετε log-in θα σας εμφανιστεί ένα pop up παράθυρο που θα ζητά άδεια για την ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων.

Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη, αρκεί να μεταβείτε στο menu με τις τρεις τελείες του Chrome browser και στη συνέχεια Settings ->Site Settings -> Notifications.

[via]

Loading