iOS

Facebook mobile: iOS vs Android

Το περασμένο μήνα η Facebook ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία "droidfood" στα πλαίσια του οποίου κάλεσε όλους τους υπαλλήλους της να αντικαταστήσουν τα iPhone τους με Android για τον εντοπισμό και την αναφορά bugs.

Μάλιστα, η εταιρεία φρόντισε να τους θυμίσει μέσα από posters πόσοι περισσότεροι είναι οι χρήστες Android από iPhone σε όλο τον κόσμο.

facebook-asks-employees-to-switch-to-android

Τα πρόσφατα στατιστικά που φέρνει στην επιφάνεια ο Benedict Evans δικαιώνουν την κίνηση αυτή:

Facebook MAUs Sept 2012

  • Το Σεπτέμβριο του 2012, η Facebook ανακοίνωσε πως 470 εκατ. χρήστες iPhone, Android, RIM, Nokia, Windows Phone και J2ME ('Featurephone) έχουν εγκατεστημένη την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone τους
  • Από τα τα 1,07 δισεκατ. χρηστών, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα 604 εκατ. αυτών είναι "mobile users", ένα νούμερο το οποίο μας αφήνει 134 εκατ. χρήστες που εισέρχονται μέσω της mobile web έκδοσης.

Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει τις μεταβολές στην χρήση των Facebook apps για smartphones, από τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Σεπτέμβριο του 2012:

Facebook app MAUs

Το Android, από τους 66 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα (MAUs) έφτασε τους 175 εκατ. ενώ το iPhone από τα 91 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα (MAUs) έφτασε τους 140 εκατ. (με το iPad να καταμετρείται ως ξεχωριστή κατηγορία).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αλματώδης αύξηση στην κατηγορία των J2ME clients αλλά και η απελπιστική εικόνα της Nokia και πολύ περισσότερο των Windows Phone συσκευών.

Ο Evans απαντάει και στο ερώτημα "Ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο την αντίστοιχη Facebook εφαρμογή; Αυτοί του Android ή αυτοί του iOS;"

  • Η ενεργή βάση χρηστών του iPhone (και όχι του iOS) για τον Σεπτέμβριο του 2012 υπολογίζεται στα 200 εκατ., δίνοντας ένα ποσοστό χρήσης του Facebook app που φτάνει το 70%.
  • Η ενεργή βάση χρηστών του Android υπολογίζεται στα 550 εκατ. ωστόσο περίπου 100 εκατ. χρήστες στην Κίνα δεν έχουν πρόσβαση στο Facebook. Το πραγματικό ποσοστό χρήσης του Facebook app για το Android  υπολογίζεται στο 40%.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Evans το 70% των χρηστών του iPhone χρησιμοποιεί την εφαρμογή του Facebook, έναντι 40% των χρηστών Android.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά για το Facebook, στο blog του Benedict Evans.

Loading