Facebook Photos: Νέος uploader, φωτογραφίες High Resolution και πολλαπλό tagging!

Το Facebook εκτός από το να αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο των ημερών μας, είναι και μία από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες για να ανεβάζουμε φωτογραφίες, ξεπερνώντας μάλιστα τα Flickr και Imageshack. Ο κύριος όγκος αυτών των φωτογραφιών προέρχεται από τη φύση του κοινωνικού δικτύου, καθώς οι χρήστες θέλουν να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με τους φίλους τους. Αντίθετα, υπηρεσίες όπως τα Flickr και Picasa απευθύνονται περισσότερο σε επαγγελματική φωτογραφία.

Το Facebook μέχρι τώρα δεν έδινε τη δυνατότητα για upload φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, καθώς όλες οι φωτογραφίες "κόβονται" στο αποδεκτό μέγεθος προτού εμφανιστούν. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει σε λίγες ημέρες, με το Facebook να έχει προβεί σε ανακοίνωση ότι θα υποστηρίζει το upload και την φιλοξενία φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης!

Οι τρεις μεγάλες βελτιώσεις που ανακοίνωσε για τον τομέα των φωτογραφιών είναι:

1. Υποστήριξη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης

Μέχρι τώρα, το μέγιστο μέγεθος για τις φωτογραφίες περιοριζόταν στα 720 pixels. Πλέον, θα είναι αποδεκτές φωτογραφίες μεγέθους 2048pixels!

2. Καλύτερος viewer για παρακολούθηση των φωτογραφιών

Ο νέος viewer θα επιτρέπει στους χρήστες να "Βλέπουν φωτογραφίες και ολόκληρα άλμπουμ χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε νέα σελίδα. Η φωτογραφία θα ανοίγει στο κέντρο της οθόνης και θα κλείνει όποτε θέλει ο χρήστης. Δε χρειάζεται να πηγαίνει εμπρός και πίσω ή να ξαναφορτώνει τη σελίδα"

3. Απλούστερο πρόγραμμα για πολλαπλό upload

Τέλος, έγιναν αλλαγές στο μηχανισμό tagging, καθώς τώρα είναι ευκολότερο να επισημάνετε το ίδιο πρόσωπο σε πολλαπλό αριθμό φωτογραφιών (κουραστικό μέχρι τώρα), ενώ ο uploader δίνει την επιλογή για ''high resolution updates"

Οι αλλαγές θα γίνουν ορατές σε όλους μέσα στον Οκτώβριο!

[πηγή Mashable]
Loading