Εξαγορά της Skype από το Facebook;

Δύο πολύ έγκυρες πηγές του Reuters αναφέρουν ότι ο Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Skype για την εξαγορά της ή για μια νέα συνεργασία.

Η μία πηγή αναφέρει ότι το Facebook ετοιμάζεται να δαπανήσει $3-4 δισεκατομμύρια για την αγορά της Skype, ενώ η άλλη ισχυρίζεται ότι δε θα γίνει εξαγορά, αλλά μια ισχυρή κοινοπραξία μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων.

Facebook και Skype έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στην έκδοση Skype 5.0 για Windows, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστό Facebook tab που επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν ή να τηλεφωνούν σε φίλους τους από το κοινωνικό δίκτυο, ενώ παρακολουθούν το newsfeed μέσα από την εφαρμογή Skype.

Ακόμη, στα τέλη Ιανουαρίου είχαμε δει ένα screenshot που "πρόδιδε" τα σχέδια του Facebook για υπηρεσία VoIP, ενώ παλαιότερα υπήρχαν ενδείξεις στον κώδικα της σελίδας για Video Chat σε συνεργασία με την Skype.

Το Reuters αναφέρει ότι και η Google κάνει σκέψεις για την Skype, αλλά καθαρά στο πλαίσιο της συνεργασίας και όχι για εξαγορά, καθώς οι ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες VoIP (Google Talk και Google Voice) θα μπορούσαν να συμπληρωθούν από την εφαρμογή Skype, για περαιτέρω εξάπλωση σε συσκευές Android.

Όπως αναμενόταν, καμία από τις Skype, Google και Facebook δεν έχει σχολιάσει την παραπάνω φημολογία.

Loading