Η Facebook εξαγόρασε την Source3 για να καταπολεμήσει τα παράνομα videos στο κοινωνικό δίκτυο

Το παρόν και το μέλλον (και το χρήμα) βρίσκεται στα videos και γι' αυτό βλέπουμε όλους τους μεγάλους παίκτες στον χώρο της τεχνολογίας και του Internet να επενδύουν σημαντικούς πόρους επάνω σε αυτόν τον τομέα. Όλοι, όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: την καταπολέμηση των "κλεμμένων" videos.

Σε ό,τι αφορά το YouTube γνωρίζουμε ότι χρειάζονται να περάσουν κάποιες ημέρες μέχρι να αφαιρεθεί κάποιο video που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα του νόμιμου δικαιούχου και κάτι ανάλογο θα δούμε σύντομα και στο Facebook. Για την ακρίβεια, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Source3, μιας startup που έχει αναπτύξει μια τεχνολογία εντοπισμού των videos που έχουν διαμοιραστεί χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη άδεια.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η Facebook προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το 2015 είχε παρουσιάσει το εργαλείο Rights Manager, το οποίο πραγματοποιούσε αυτόματα συγκρίσεις των videos με αυτά των νόμιμων δικαιούχων και τους έδινε την επιλογή να ζητήσουν την αφαίρεση τους από το κοινωνικό δίκτυο, ενώ τον περασμένο Απρίλιο ακολούθησε μια διαφορετική τακτική επιτρέποντας την παραμονή των παράνομων videos, χωρίς όμως να αποδίδει τα κέρδη από τις διαφημίσεις.

[via]

Loading