Προτάσεις ψυχαγωγίας μέσω αναγνώρισης προσώπων

Θυμάστε στην ταινία 'Minority Report' πώς τα καταστήματα σκανάροντας τα μάτια του Tom Cruise, ήταν σε θέση να τον αναγνωρίζουν, να τον χαιρετούν και να του κάνουν προτάσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις του;

Κάτι παρόμοιο φαίνεται να έχει γίνει πράξη στο "Venetian Resort" του Las Vegas, με τη διαφορά ότι το σύστημα δε σκανάρει μάτια αλλά ...πρόσωπα!

Μέσω της χρήσης 'έξυπνης' camera, λογισμικoύ της Intel και οθονών NEC, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κάνει προτάσεις στους περαστικούς σχετικά με εστιατόρια, cafe, καταστήματα και άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομερώς τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το σύστημα, το πιθανότερο είναι οι προτάσεις να σχετίζονται με την αναγνώριση του φύλου και της ηλικίας. Για παράδειγμα, το σύστημα προτείνει νεανικά καταστήματα παπουτσιών στους εφήβους (που θέλουν να αγοράσουν παπούτσια), παιδικά γεύματα στα μικρά παιδιά κ.ο.κ.

Μπορεί για την ώρα το σύστημα να αναγνωρίζει μόνο το φύλο και την ηλικία, στο μέλλον όμως η τεχνολογία θα εμπλουτιστεί με περισσότερες λειτουργίες και οι προτάσεις θα είναι σαφώς πιο εξατομικευμένες.

[πηγή extremetech]

 

Loading