Πραγματικότητα τα drones που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Pirate Bay

drone

Θυμάστε τα σχέδια του The Pirate Bay για να στήσει servers στον ουρανό ...κυριολεκτικά; Αν νομίζατε ότι αυτό θα παραμείνει στα χαρτιά σκεφτείτε ξανά καθώς η τεχνολογία υπάρχει για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, το Project "Electronic Countermeasures" έχει ήδη κατασκευάσει πέντε πλήρως λειτουργικά drones που είναι ικανά για αυτού του είδους τον διαμοιρασμό πετώντας σε συνδυασμό ενώ εκπέμπουν δίκτυο Wi-Fi.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν αρχεία, φωτογραφίες και να ανταλλάξουν δεδομένα μεταξύ τους καθώς τα drones αιωρούνται στον αέρα. Οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτή την φορητή υποδομή ανά πάσα στιγμή.

Βέβαια, μια πρακτική εφαρμογή του συστήματος αυτού θα αργήσει. Σε πρώτη φάση το κόστος αυτών των μηχανημάτων είναι ιδιαίτερα υψηλό (1500€ ανά drone), είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο που διατηρούν το σήμα GPS και τα υπόλοιπα ασύρματα εξαρτήματα. Η πτήση τους καθίσταται εφικτή από τέσσερα Roxxy Brushless Motors που τροφοδοτούνται από δύο μπαταρίες των 2,200mAh.

Προς το παρόν το project σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην βελτίωση των drones προσθέτοντας περισσότερα στο «κοπάδι» και επεκτείνοντας την εμβέλεια του ασύρματου σήματος.

[via SlashGear]

Loading