Η FileSonic σταματά την ανταλλαγή αρχείων μετά τις συλλήψεις του Megaupload.com

Μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, με το κλείσιμο του Megaupload.com και τη σύλληψη 4 στελεχών του, ήταν λογικό επόμενο ότι θα υπήρχε κινητοποίηση από παρεμφερείς υπηρεσίες file-sharing.

FileSonic HomePage

Μία από αυτές, η FileSonic, απενεργοποίησε ήδη τη λειτουργία ανταλλαγής αρχείων και επιτρέπει μόνο την cloud αποθήκευση και πρόσβαση στα αρχεία από αυτόν που τα ανεβάζει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην αρχική σελίδα:

"All sharing functionality on FileSonic is now disabled. Our service can only be used to upload and retrieve files that you have uploaded personally"

Το περίεργο είναι ότι η FileSonic δεν αναφέρει τίποτε στο επίσημο blog ή στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, οπότε πιθανότατα πρόκειται για μια δραστική κίνηση υπό τον φόβο της Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και των παρεμφερών παραρτημάτων.

FileSonic First Page Message

Σύμφωνα με το TorrentFreak, η FileSonic είναι μία από τις 10 κορυφαίες υπηρεσίες file-sharing, με περίπου 250 εκατ. pageviews/μήνα, και για την αντιμετώπιση της πειρατείας συνεργάζεται επίσημα με την Vobile για την ανάλυση του περιεχομένου (αν το κάνει πραγματικά ή όχι κανείς δεν το γνωρίζει).

Εξάλλου, και η ιστοσελίδα Uploaded.to έχει μπλοκάρει την πρόσβαση χρηστών από τις ΗΠΑ (πρωτάκουστο), αναφέροντας στην αρχική σελίδα ότι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα τους, χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα....

[πηγή TorrentFreak]
Loading