Το πρώτο 3D printed μεταλλικό (και ανθεκτικό) όπλο είναι γεγονός…[Video]

3d-printed-metal-gun

Το καλοκαίρι μάθαμε για το πρώτο 3D printed όπλο από πλαστικό, το οποίο είχε αντοχή μόλις για 14 βολές, αλλά τώρα έρχεται η Solid Concepts να παρουσιάσει το πρώτο 3D printed όπλο από μέταλλο που βασίζεται στον σχεδιασμό του M1911 της Browning και αποτελείται από 30 μέρη.

3d-printed-metal-gun_1

Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι η μόνη κατασκευάστρια με πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα των ΗΠΑ για δημιουργία 3D printed όπλων, ενώ τονίζει ότι η τεχνική κατασκευής (DMLS – Direct Metal Laser Sintering) είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε, άρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν θα αρχίσει ο καθένας να εκτυπώνει τα δικά του ανθεκτικά (πλέον) όπλα…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Misc, Technology. Bookmark the permalink.
 • megatim

  Σκατά στα μούτρα τους (με το συμπάθειο κι’όλας). Τέτοια απίστευτη τεχνολογία, ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ αντικείμενα να εκτυπώσεις που κάνουν κάτι καλό για τον άνθρωπο, και πάνε και φτιάχνουν όπλα. Πρέπει να εξαφανιστούμε σαν είδος, είμαστε παρίες σε αυτόν τον πλανήτη . + –

 • Μεταφραστής

  Μην το βλέπεις στενά.
  Τα όπλα φτάνουν σε πολύ μεγάλες καταπονήσεις σε πιέσεις, τριβές, αλλά και θερμικά γκαπ.
  Δες το σαν απλή απόδειξη αντοχής.

 • Blogtruman

  όλα για κακό πρωτοχρησιμοποιήθηκαν (πχ πυρηνικά), αλλά κάποια στιγμή έρχεται και η ειρηνική χρήση για το “καλό” της ανθρωπότητας (και ας πλουτίζουν οι δημιουργοί τους – υπέρ είμαι, σχεδόν τίποτα δεν γίνεται τσάμπα).
  Οπότε βλέπεις τον κλέφτη να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα σου, κατεβάζεις την 3Δ εικόνα από το google images (σε μεγάλη ανάλυση) τυπώνεις στο νέο σου εκτυπωτή (3Δ) ένα 1911, 45άρι με 7 σφαίρες (οι σφαίρες τυπώνονται ή θέλει φωτογραφικό χαρτί;). Ρίχνεις και μια στον αέρα και αν τολμήσει ας περάσει την πόρτα. λολ.. Πάντως για το πόσο σκ@το-είδος ήμαστε το “πραγματεύεται” και ο agent smith στο Matrix 1. Δεν έχει και πολύ άδικο.

 • Theodore41

  Μη χαλιεσαι,ετσι ηταν παντα.Δες το ομως και ετσι,συμφωνα με τους Λατινους.

  si vis pacem para bellum.

 • Στελιος

  Και δεν κατεβάζω την 3D φωτογραφία του Superman και να
  τη στείλω στον 3D εκτυπωτή μου?

 • Paragon_X

  Ο λόγος που κατασκεύασαν το όπλο είναι για να δείξουν την αντοχή της συγκεκριμένης διαδικασίας παραγωγής, διότι μέχρι τώρα τα μεταλλικά τυπωμένα αντικείμενα δεν ήταν ισχυρά για να αντέξουν μεγάλες πιέσεις. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν 2 πράματα: 1) Δείχνουν ένα αντικείμενο στο οποίο ασκούνται μεγάλες πιέσεις άρα αποδεικνύουν και την αντοχή της διαδικασίας τους και 2) Είναι ένα είδος που είναι δημοφιλές στην αμερικάνικη αγορά για να τραβήξουν το ενδιαφέρων (που το πέτυχαν αφού διαβάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο.)