Iota: Η τουαλέτα του μέλλοντος, αναδιπλώνεται και μειώνει την κατανάλωση στο μισό [Video]

iota

Τι θα ήταν η τεχνολογία και η έρευνα αν δεν έλυναν καθημερινά ζητήματα στη ζωή του μέσου ανθρώπου; Αυτό σκέφτηκαν δύο φοιτητές του University of Huddersfield και σχεδίασαν την “Iota”, μια νέα τουαλέτα με επαναστατικό σχεδιασμό για να μειώνει στο μισό την κατανάλωση του νερού και να χωρά σε μικρά αποχωρητήρια. Δείτε και το σχετικό video:

Numi Toilet: Έξυπνη τουαλέτα με LCD οθόνη, Bluetooth και SD card reader [Video]

Η τουαλέτα που έρχεται εκεί που βρίσκεσαι για να τη χρησιμοποιήσεις [Video]

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Concepts, Design, Featured, Misc. Bookmark the permalink.
 • Tony

  oreo design den lew…alla an me piasei ko4imo den 3erw an tha prolabei na anoi3ei…

 • kyrpersa

  Εκ πρώτης όψεως το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να εντυπωσιάσει και να πει κανείς “βρε, πώς το σκέφτηκαν”. Αμέσως μετά, μόλις συνειδητοποιήσουμε για το τι είδους αντικείμενο μιλάμε και ποια θα είναι η χρήση του, αρχίζει το ξεφούσκωμα του εντυπωσιασμού. Πρώτα πρώτα, η λεκάνη σε πλήρη ανάπτυξη απαιτεί τον ίδιο ή ίσως και μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στο μπάνιο (αρκεί να παρατηρήσουμε πόσα πλακάκια θα καλύπτει και με τον χρήστη καθισμένο πόσος όγκος χώρου χρειάζεται. Άρα, ως εδώ μηδέν κέρδος εις το πηλίκον. Αυτά ως προς τη διαρρύθμιση. Ας δούμε τώρα, το δια ταύτα, που έχει να κάνει με την αποχέτευση των λυμάτων, την ποσότητα του νερού που απαιτείται και τους κανόνες υγιεινής. Προφανώς, ο σχεδιαστής και οι κατασκευαστές επικεντρώθηκαν στην ποσότητα του νερού και μόνον και αυτό είναι πασιφανές. Μόνο που τους διέφυγε κάτι: τι γίνεται με ογκώδη λύματα που δεν απομακρύνονται εύκολα ή με λύματα που έχουν λερώσει το γύρω χώρο (δε χρειάζεται να γίνω πιο περιγραφική, νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε τα νοήματα που παραλείπονται). Όλες οι δοκιμές και τα πειράματα συνήθως γίνονται με καθαρό το αντικείμενο και με χρωματιστά υγρά για να υποδηλώνονται οι ρύποι. Αυτά όμως είναι προσομοιώσεις όπου όλα δουλεύουν όπως τα θέλουμε εμείς στο μυαλό μας και όχι όπως μπορεί να συμβούν στην πράξη. Και μόνο το γεγονός ότι πρέπει η βρώμικη λεκάνη να ανασηκωθεί, να περιστραφεί για να εφαρμόσει στη μικρή λεκάνη νερού προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία καθαρισμού, αρκεί για να θεωρηθεί το προϊόν απαράδεκτο. Όσο και να αποπλυθεί το εσωτερικό, η εξωτερική επιφάνεια του δοχείου νερού θα λερωθεί ή θα εκτεθεί στο μολυσματικό φορτίο είτε το βλέπουμε είτε όχι (εδώ όταν τραβάμε το καζανάκι τα σταγονίδια πετάγονται σε ακτίνα 2 μέτρων ολόγυρα, ασχέτως που εμείς δεν τα βλέπουμε…). Από εκεί και πέρα τι να συζητάμε…

 • To μην σου μου θυμίζει την κλασική φράση που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό:”πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε!” Κ εγώ εντυπωσιάστηκα στην αρχή αλλά μόλις διάβασα αυτά που έχεις γράψει σου δίνω απόλυτο δίκιο.

 • Giannis Ioakimidis

  Διατριβή στο χέσιμο βλέπω! Μ’ αρέσεις! Στείλε inbox το τηλέφωνό σου :O

 • Kostis

  Δυο σχόλια:
  1. Καλα που θα ειναι οταν θα στουμπωσει – επειδη αναποφευκτα θα κατσει η κυρα-Παναγιωτα και ουτε ο Τσακωνας δε τη ξεστουμπωνει μετα. Ασε το ξεχυλισμα με τα σκ..τα!
  2. Τα κοχυλια δε βρισκω…