Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Football Manager 2012

Football Manager 2012

Το Football Manager 2012 έρχεται και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αυτή τη στιγμή κάνουν το ζέσταμά τους στο demo του παιχνιδιού για να αρχίσουν τη νέα τους ποδοσφαιρική σεζόν με την αγαπημένη τους ομάδα. Ας δούμε όμως από την αρχή τι είναι το Football Manager και τι έχει να προσφέρει το Football Manager 2012.

Το Football Manager είναι το πιο δημοφιλές manager game στον κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι για PC και MAC που σε βάζει στη θέση ενός manager ποδοσφαιρικών συλλόγων και σου δίνει τα ηνία της ομάδας σου σε όλους τους τομείς. Η παγκόσμια επιτυχία του βασίζεται στον απίστευτο ρεαλισμό που έχει.

Προβλέπει συνεχώς τους παίκτες αστέρια του μέλλοντος, την απόδοση των ομάδων στη σεζόν, ακόμα και τις οικονομικές τους προοπτικές με τόση ακρίβεια ώστε μεγάλοι σύλλογοι της Premier League να κλείνουν ακριβά συμβόλαια με την κατασκευάστρια εταιρία Sports Interactive ώστε να εξασφαλίζουν κάθε χρόνο την ανανεωμένη βάση δεδομένων με πάνω από 400.000 ποδοσφαιριστές που διαθέτει το παιχνίδι πριν την περίοδο των μεταγραφών καλοκαιριού!

Ο ρεαλισμός του παιχνιδιού προέρχεται φυσικά από σκληρή δουλειά χιλιάδων scouters ανά τον κόσμο που κάθε σαββατοκύριακο παρακολουθούν όλα τα ματς σε κάθε χώρα (ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες) ώστε να σημειώνουν τις αποδόσεις των παικτών και των ομάδων.

Κάθε χρόνο γίνονται κάποιες μικροαλλαγές στο Football Manager. Φέτος όπως λέει και ο Miles Jakobson οι αλλαγές είναι πολλές και μεγάλες. Το Techgear.gr μάζεψε όλες τις σημαντικότερες αλλαγές και τις παραθέτει εδώ σε μορφή βίντεο.

Καταρχήν ας δούμε την ανανεωμένη μηχανή γραφικών που μας παρουσίασε πρόσφατα η Sports Interactive. Νέες κάμερες και νέα εφέ μας δίνουν ένα σχετικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα παρακολούθησης αγώνα:


Football Manager 2012 Match Engine by zegetron

Βέβαια το ίδιο το ματς δεν είναι το παν, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρόσφατα τον αγώνα τον παρακολουθούσαμε σε περιβάλλον δύο διαστάσεων. Μία περσινή προσθήκη που έχει βελτιωθεί σημαντικά φέτος είναι τα Shouts (Φωνές) που μπορούμε να εκτελέσουμε μέσα στο ματς. Φωνάζουμε δηλαδή εντολές στους παίκτες μας ακριβώς όπως φωνάζουν οι προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά οι φωνές μας δεν περιορίζονται σε ένα «Διώξε!» αλλά μπορούμε να φτιάξουμε δικές μας κωδικοποιημένες εντολές που να περιλαμβάνουν μία σειρά από κινήσεις. Εκτός από τα Shouts υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επέμβουμε στον αγώνα καθώς και νέοι τρόποι να σχεδιάσουμε τις τακτικές της ομάδας.


To Football Manager 2012 και οι Τακτικές by zegetron

Πολλά άλλα στοιχεία έχουν ανανεωθεί πλήρως όπως τα φιλικά, το ιστορικό των παικτών, τα οικονομικά των ομάδων και άλλα. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο σύστημα τόνων που εισήγαγε φέτος η Sports Interactive και διακατέχει όλες τις συζητήσεις, meetings και διαπραγματεύσεις μεταξύ του manager και όλων των ατόμων με τα οποία έρχεται σε επαφή:


Το Football Manager 2012 και το σύστημα Τόνων by zegetron

Το σύστημα τόνων φυσικά εφαρμώζεται και στα ομαδικά meetings αλλά και στις σημαντικότατες συζητήσεις και οδηγίες που λαμβάνουν χώρα πριν τον αγώνα και στο ημίχρονο:


To Football Manager 2012 και τα Team Talks by zegetron

Το Football Manager 2012 συνδέεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους με το Facebook, το Twitter και το YouTube, αλλά και οποιοδήποτε Social Network φιλοξενεί βίντεο όπως π.χ. το DailyMotion. Παρακάτω βλέπουμε πως:


To Football Manager 2012 και τα Social Networks by zegetron

Εάν έχετε κολλήσει, αν όλα αυτά τα νούμερα και οι γραμμές σας φαίνονται ακατανόητες. Αν ακούγατε πάντα για το Football Manager αλλά κάθε φορά που το δοκιμάζατε το παρατούσατε, φέτος έχετε την ευκαιρία να μάθετε βήμα βήμα πως να αναλάβετε την ηγεσία της αγαπημένης σας ομάδας και θα την οδηγήσετε στην κορυφή.

Το Football Manager 2012 έχει ένα σύστημα εύκολων και κατανοητών tutorials (μαθημάτων) καθώς και ένα άλλο σύστημα How To (ερωτήσεων) μέσα στο παιχνίδι που σας βοηθούν να βρείτε τα βήματά σας στο απόλυτο manager game. Παρακάτω βλέπουμε πως μπορεί να μάθει κανείς το Football Manager 2012 βήμα βήμα.


Τα Tutorials του Football Manager 2012 by zegetron

Πρέπει να αναφερθεί εδώ βέβαια ότι εκτός από το εξώφυλλο και ένα πολύ σύντομο και όχι περιεκτικό βιβλίο οδηγιών, το Football Manager 2012 όπως και όλοι οι προκάτοχοί του είναι εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει πολλούς χρήστες καθώς τα αγγλικά ενός Manager game δεν είναι ποτέ απλά.

Επίσης για το ελληνικό πρωτάθλημα να αναφέρουμε ότι γίνεται κανονικά με 16 ομάδες με τη μόνη διαφορά ότι στο παιχνίδι που θα πάρετε στα χέρια σας στη Super League θα δείτε το Λεβαδιακό, τη Δόξα Δράμας και τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε που υποβλήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για τη Super League από την ελληνική ομάδα της Sports Interactive έχουν γίνει αλλαγές ενώ εκκρεμούν αποφάσεις. Θα γίνονται αλλαγές κανονικά στο παιχνίδι με τα κανονικά patch και στη Superleague, αλλά όποιος είναι βιαστικός και θέλει άμεσα σωστή SuperLeague ας έχει υπόψη του ότι στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού το fmgreece.gr θα κυκλοφορήσει data update που θα διορθώνει όποια λάθη θα έχουν προκύψει στην ελληνική database καθώς και τις σημαντικότερες μεταγραφές που δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού.

Το Football Manager 2012 κυκλοφορεί στα καταστήματα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για PC και MAC και απαιτείται σύνδεση στο Internet για την εγκατάστασή του.


Football Manager 12 Το trailer του Football... by zegetron

Loading