Η Foxconn αντικαθιστά 60.000 εργαζόμενους με ρομπότ

China_Foxconn_De_J

Η Foxconn είχε φανερώσει τις προθέσεις της για αντικατάσταση μέρος του εργατικού δυναμικού της με ρομπότ από το 2011 και τώρα βάζει μπροστά την υλοποίηση του σχεδίου της σε ένα από τα εργοστάσια της. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι το δυναμικό ενός εργοστασίου της Foxconn μειώθηκε από τις 110.000 στις 50.000 χάριν στην εισαγωγή ρομπότ στη γραμμή παραγωγής.

Η εταιρεία είναι πασίγνωστη για την παραγωγή και συναρμολόγηση συσκευών μεγάλων εταιρειών, όπως οι Apple και Samsung, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος Nokia feature phones από τη Microsoft και της Sharp. Σε μια προσπάθεια να προλάβει τις διαμαρτυρίες της κοινής γνώμης, η Foxconn έσπευσε να δηλώσει ότι οι άνθρωποι που αντικαταστάθηκαν δεν έμειναν χωρίς δουλειά.

"Εισάγουμε τα ρομπότ στην παραγωγή μαζί με άλλες καινοτόμες τεχνολογίες για την διεκπεραίωση επαναλαμβανόμενων διαδικασιών που μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν από εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσουμε το ανθρώπινο δυναμικό από αυτές τις διαδικασίες και τους στρέφουμε σε θέματα υψηλότερης αξίας μέσα στη γραμμή παραγωγής, την ανάπτυξη και τον έλεγχο της ποιότητας. Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε ότι θα διατηρήσουμε το εργατικό δυναμικό στα ίδια επίπεδα"

Η δήλωση είναι καθησυχαστική, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε αλλαγή πολιτικής μέσα στα επόμενα χρόνια;

[via]

Loading