Οι δωρεάν εφαρμογές των Smartphones σου τρώνε την μπαταρία!

Free smartphone apps eat up battery

Απορείτε γιατί η μπαταρία του νέου σας smartphone διαρκεί με το ζόρι μία μέρα; Ίσως επειδή αντί να αγοράζετε εφαρμογές επιλέγετε να κατεβάζετε τις δωρεάν εκδόσεις τους!

Ο Abhinav Pathak του Purdue University της Indiana, μαζί με την ομάδα του, ανέπτυξε ένα εξιδικευμένο software το οποίο αναλύει τη διαχείριση ενέργειας των εγκατεστημένων εφαρμογών σε ένα smartphone (Android και Windows Phone 7) και με αυτό εξέτασε δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια όπως το Angry Birds, το Free Chess και το app NYTimes.

Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά:

Παραπάνω από το 75% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα διαφημίσεων ή για τον εντοπισμό προσωπικών δεδομένων και το ανέβασμα τους σε κάποιον εταιρικό server.

Για παράδειγμα, στο Angry Birds μόλις το 20% της συνολικής ενέργειας χρησιμοποιείται για το παιχνίδι καθαυτό! Το 80% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει η εφαρμογή οφείλεται σε διαδικασίες εντοπισμού της θέσης του χρήστη και το σερβίρισμα των σχετικών διαφημίσεων (location-based-ads).

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθούν στο συνέδριο EuroSys που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ελβετία.

Loading