Free Your Feet: Κάλτσα - γάντι με υλικό ανθεκτικότερο από Kevlar για extreme sports! [Video]

Dyneema-Free-Your-Feet-socks-by-the-Swiss-Barefoot-Company_dezeen_784_0

Η Swiss Barefoot Company "κεντάει" στο Kickstarter βλέποντας το εξαιρετικά ενδιαφέρον project της να ξεπερνά κατά 20 φορές τον αρχικό στόχο της στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, ενώ απομένουν ακόμη 16 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τι είναι αυτό που τράβηκε την προσοχή των χρηστών; Μια κάλτσα-γάντι για extreme sports (και όχι μόνο) ανθεκτικότερο από ατσάλι και Kevlar!

Η κάλτσα ονομάζεται Free Your Feet (FYF) και ουσιαστικά πρόκειται για παπούτσι με θήκες για κάθε δάκτυλο (δηλαδή σαν γάντι) που προστατεύει το πόδι από κοψίματα, χτυπήματα και μελανιές χάριν στην κατασκευή του από ίνες Dyneema (ένας τύπος πολυαιθυλενίου υψηλού μοριακού βάρους), το οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει ως το ισχυρότερο ύφασμα στον κόσμο. Το υλικό είναι υδρόφοβο και η διάστικτη σόλα παρέχει ενισχυμένο κράτημα σε γλιστερές επιφάνειες, όπως σανίδα του surf, βράχια κλπ.

Η τιμή του ζευγαριού θα κυμανθεί κοντά στα $80 όταν κυκλοφορήσει, αλλά όσοι συμμετέχουν στην χρηματοδότηση μπορούν να πάρουν ένα ζευγάρι με $50.

Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί, η πρόκληση ήταν να κατασκευάσουν ένα προϊόν που θα προστατεύει το πόδι και θα παρέχει καλύτερη ισορροπία, αφήνοντας στον χρήστη την αίσθηση ότι είναι ξυπόλυτος.

Loading