Freescale i.MX 6 Series: Νέα γενιά επεξεργαστών 1.2GHz για smartphones/tablets

Στο περιθώριο της επίσημης ανακοίνωσης των νέων επεξεργαστών Intel Sandy Bridge, ακόμα μία κατασκευάστρια hardware αποφάσισε να αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες για τα chips της.

Η Freescale μας προιδεάζει για τη νέα της σειρά επεξεργαστών i.MX 6, η οποία περιλαμβάνει single, dual και quad-core επεξεργαστές ARM Cortex A9, σε συχνότητες έως 1.2GHz. Σϋμφωνα με την εταιρία, οι single-core i.MX 6Solo, dual-core i.MX 6Dual και quad-core i.MX 6Quad είναι έως και 5 φορές γρηγορότεροι από την προηγούμενη γενιά!

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση Full HD video 1080p /60 fps, αναπαραγωγή 1080p /30fps και 3D video σε ποιότητα HD, διπλή κάμερα για εγγραφή HD 3D video, με ξεχωριστή επεξεργασία του UI έτσι ώστε να μη καθυστερεί καθόλου το σύστημα. Φυσικά, υποστηρίζονται οι γνωστοί τρόποι σύνδεσης HDMI 1.4, USB 2.0, Gigabit Ethernet κλπ.

Στόχος της Freescale είναι να χρησιμοποιήσει τη νέα οικογένεια επεξεργαστών σε smartphones, tablets και συστήματα αυτοκινήτου, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2012 για να τα δούμε στην αγορά.

[πηγή Liliputing]
Loading