Η Ιαπωνία χτίζει τείχος από πάγο για να σταματήσει τις διαρροές ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα

japan-fukushima-ice-wall

Σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει τις διαρροές ραδιενεργών υδάτων, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χτίσει ένα υπόγειο τείχος από πάγο  κάτω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι που το 2011 υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από το χτύπημα του φονικού τσουνάμι.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία Tepco διοχετεύει 400 τόνους ραδιενεργού νερού σε ημερήσια βάση για να κρατά τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου σε ασφαλή θερμοκρασία. Το νερό αυτό αποθηκεύεται σε περίπου 1.000 δεξαμενές εντός του εργοστασίου, ωστόσο οι συνεχείς διαρροές δεν αφήνουν άλλη επιλογή στην κυβέρνηση από το να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Το παγωμένο τείχος αναμένεται να παγώσει το έδαφος σε βάθος 30 μέτρων μέσω ενός συστήματος υπόγειων κατακόρυφων αγωγών που θα μεταφέρουν ψυκτικό υγρό. Το σύστημα εκτιμάται ότι θα σταματήσει τη διαρροή μολυσμένου νερού από το εργοστάσιο προς τον ωκεανό και ταυτόχρονα θα εμποδίσει τα υπόγεια ύδατα να εισέλθουν στους αντιδραστήρες και τα κτήρια που στεγάζουν τις γεννήτριες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το συνολικό κόστος της κατασκευής του τείχους θα ανέλθει στα ¥47 δισ. ή €359 εκατομμύρια!

[via]

This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.
  • John Snow

    Φτιάξτε πυρηνικά μας έλεγαν. Είναι ασφαλή μας έλεγαν. Πλήρωνε τώρα

  • Gogos

    Θα στείλουμε εσένα να επανδρώσεις το Τείχος και να φοράς μαύρα και δεν φοβόμαστε τίποτα 🙂

  • giorgospm

    φτηνή ενέργεια σου λέει μετά……….