Διαγωνισμός "GameAthlon: Unity on Windows”, αυτά είναι τα παιχνίδια που κέρδισαν [Video - Download Link]

unity_on_windows_1

[Δ.Τ.]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των παιχνιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό "GameAthlon: Unity on Windows", με την υποστήριξη του Hellenic American College και της Microsoft Hellas. Ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή παιχνιδιών με τη χρήση της πλατφόρμας Unity για περιβάλλον Windows 8 και Windows Phone, στον οποίο συμμετείχαν 25 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Με βασικό όπλο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, οι συμμετέχοντες έφτιαξαν μοναδικά παιχνίδια, τα οποία κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών όπως, μεταξύ άλλων, puzzle, platformer (2D/3D), fighting, shoot'em'up, serious games κ.ά. Τα παιχνίδια που αναδείχθηκαν, είχαν κοινά χαρακτηριστικά την εικαστική επιμέλεια, την τεχνική αρτιότητα και το πρωτότυπο σενάριο, τα οποία επάξια μπορούν να σταθούν και να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο.

Οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν στη διάθεσή τους πέντε λεπτά για να παρουσιάσουν τα παιχνίδια τους, αλλά και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής, διεκδικώντας βραβεία χρηματικής αξίας, προσφορά της Microsoft Ελλάς, αλλά και τρεις υποτροφίες φοίτησης, από το Hellenic American College.

Οι τίτλοι παιχνιδιών που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις είναι οι εξής:

  • Πρώτη θέση – Laika: Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να βοηθηθεί το σκυλάκι ονόματι Laika να συλλέξει τα κομμάτια του διαστημόπλοιου που το μετέφερε προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στη γη.
  • Δεύτερη θέση – Cyclotron: Το Cyclotron αποτελεί ένα παιχνίδι τύπου infinite runner, στο οποίο ο χρήστης ελέγχει ένα φορτισμένο σωματίδιο που ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός σε έναν κυκλικό επιταχυντή.
  • Τρίτη θέση – Tigerball: Το Tigerball είναι ένα παιχνίδι με έντονο το στοιχείο των κανόνων της φυσικής το οποίο έχει έναν και μοναδικό στόχο, να βάλει ο παίκτης την μπάλα στο καλάθι!

Όλα τα παιχνίδια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είναι διαθέσιμα εδώ.


Ο Τίμος Τοκουζμπαλίδης και ο Άγγελος Ευσταθόπουλος, οι νικητές του διαγωνισμού που κατέλαβαν την πρώτη θέση για το παιχνίδι Laika δήλωσαν:

"Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Microsoft και το Hellenic American College για τον τόσο διασκεδαστικό αλλά και χρήσιμο διαγωνισμό. Κάτι τέτοιο συντελεί ουσιαστικά στην ανάδειξη της δημιουργικότητας και του οράματος που έχει το Game Development Community στη χώρα μας. Ελπίζουμε από την πλευρά μας όλοι όσοι αποτελούν άμεσα ή έμμεσα μέρος του ζωντανού αυτού κυττάρου να φροντίσουν να γίνει θεσμός που θα εμπνέει, θα υποστηρίζει και θα διευρύνεται συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση"

Η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε:

"Είναι μεγάλη μας χαρά όταν εξαιρετικά σχεδιασμένα παιχνίδια που δημιούργησαν εκπρόσωποι της νέας γενιάς Ελλήνων προγραμματιστών, όπως το Laika, το Cyclotron και το Tigerball, αξιοποιούν τις πρωτοποριακές δυνατότητες της πλατφόρμας Unity και των Windows 8 και Windows Phone, προκειμένου να προσφέρουν μοναδική εμπειρία σε κάθε χρήστη των Windows. Τα παιχνίδια αυτά διακρίθηκαν για την εντυπωσιακή τους σχεδίαση, την τεχνική τους αρτιότητα και την εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διάθεσή στους στο περιβάλλον Windows αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο και εχέγγυο διεθνούς επιτυχίας και αναγνώρισης"

Loading