Dash Cam, HUD+ και νέα nüvi GPS από την Garmin [CES 2014]

Garmin

Πολλές ανακοινώσεις από την Garmin στην CES 2014 για τους φίλους οδηγούς αφού η εταιρεία παρουσίασε μια κάμερα υψηλής ανάλυσης για το ταμπλό του αυτοκινήτου, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την οθόνη HUD καθώς και τη νέα σειρά nüvis.

Η Garmin Dash Cam με οθόνη 2.3 ιντσών μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε παρμπρίζ αυτοκινήτου και καταγράφει διαρκώς τη διαδρομή σας στα 1080/720p σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Η κάμερα ξεκινά με το που ανοίξετε τη μηχανή του αυτοκινήτου και σταμάτα μόλις την κλείσετε, αρκεί βέβαια να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα.

Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας βαρύτητας εντοπίζει περιστατικά απότομου φρεναρίσματος ή σύγκρουσης και αποθηκεύει αυτόματα τα αρχεία βίντεο στην κάρτα χωρητικότητας 4GB (υποστηρίζει μέχρι 32GB) ενώ η έκδοση της κάμερας με το GPS αποθηκεύει και τα αντίστοιχα δεδομένα τοποθεσίας, ταχύτητας, χρόνου κτλπ. Η διάθεση της Dash Cam στην αγορά αναμένεται τον Φεβρουάριο στα $219.99 και στα $249.99 για την έκδοση με GPS.

Ταυτόχρονα, η Garmin αναβάθμισε και τη σειρά nüvi με την προσθήκη της nüvi 2798LMT που διαθέτει και ασύρματη κάμερα. Χάριν στην μεγάλη οθόνη 7 ιντσών μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε αυτοκίνητα, πεζούς και άλλα εμπόδια κατά το παρκάρισμα ενώ εάν συνδέσετε την κάμερα με τα πίσω φώτα, η συσκευή θα αλλάζει αυτόματα σε εκείνη την κάμερα κάθε φορά που βάζετε την όπισθεν. Πρόκειται κυρίως για μια επαγγελματική λύση , εξού και η υψηλή τιμή των $399.99.

Αν ψάχνετε, ωστόσο, για κάτι πιο οικονομικό ρίξτε μια ματιά στη σειρά 2014 Essential Series που παρέχουν τη βασική λειτουργία πλοήγησης με οθόνη 5 ή 6 ιντσών. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ $129.99 και $209.99.

hud_by_garmin

Τέλος, η Heads Up Display της Garmin που έχουμε δει ήδη αποκτά και δωρεάν εφαρμογή για iOS, Android και Windows Phone συσκευές. To HUD+ προσφέρει τις γνωστές πληροφορίες πλοήγησης στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου χωρίς να απαιτείται η αγορά ξεχωριστής εφαρμογής όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το HUD+ κοστίζει $179.99 ενώ θα παραμείνει στην αγορά και η πρώτη έκδοση στα $149.99

[via Garmin]

Loading