Η GE αναπτύσσει επαναστατικό υπολογιστικό τομογράφο εξαιρετικής ακρίβειας

ct-scanner-1

Οι υπολογιστικοί τομογράφοι ακτίνων Χ υφίστανται τα τελευταία 40 χρόνια, όμως ακόμα και σήμερα για να εξασφαλίζεται η ευκρίνεια των ακτινογραφιών ο ασθενής οφείλει να παραμένει τελείως ακίνητος κατά τη λήψη της.

ct-scanner-2

Την επανάσταση έρχεται να φέρει τώρα η GE με την ανάπτυξη του νέου υπολογιστικού τομογράφου Revolution CT ο οποίος καταγράφει εύκολα και κυρίως πάρα πολύ γρήγορα μη-συνεργάσιμα μέχρι τώρα όργανα (όπως για παράδειγμα η καρδιά) κάνοντας χρήση κάμερας πολύ υψηλής ανάλησης και σύστημα σταθεροποίησης παρόμοιο με αυτό των φωτογραφικών μηχανών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ακριβές και ευκρινές ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ασθενών.

ct-scanner-3

Το επαναστατικό μηχάνημα παρουσιάστηκε στο 99ο ετήσιο συνέδριο Radiological Association of North America (RSNA) και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να φιλοξενείται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

[via]

This entry was posted in Health, Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • Nikos_S

    Στην εταιρεία που εργαζόμουν(εδώ Ελλάδα) φτιάχναμε κάποια εξαρτήματα(RF φίλτρα, νομίζω η χρήση τους ήταν για anti-aliasing) που μπαίνανε σε μαγνητικούς τομογράφους της GE. Μιλάμε για 10-12 χρόνια πίσω και σε μία επίσκεψη των ιδιοκτητών της εταιρίας στην GE τους είχαν πει ότι η ένταση του μαγνητικού πεδίου στους πειραματικούς μαγνητικούς τομογράφους εκείνης της χρονικής περιόδου ήταν τόσο μεγάλη που μπορούσαν να σταματήσουν την ροή του αίματος.

    Τρομερά εντυπωσιακό αν και δεν γνωρίζω αν ευσταθεί.