Η Γερμανία παρουσιάζει το μακρύτερο λεωφορείο στον κόσμο! [Video]

Μια δύσκολη πρόκληση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σύντομα οι οδηγοί λεωφορείων στην πόλη Δρέσδη της Γερμανίας, καθώς από τον επόμενο μήνα τίθενται σε κυκλοφορία τα νέα πολύ μακριά λεωφορεία με την ονομασία ‘AutoTram Extra Grand Bus’ όπως αυτό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Με μήκος 30m και χωρητικότητα 256 επιβατών, πρόκειται για τα μακρύτερα λεωφορεία στον κόσμο και σίγουρα όχι τα πιο γρήγορα (μόνο οι επιβιβάσεις/αποβιβάσεις και το τεράστιο μέγεθος του αρκούν για να καταλάβουμε το γιατί…)

Η αξία τους ανέρχεται στα $10 εκατομμύρια και ώντας ηλεκτροκίνητα μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια μέχρι και 8km με μια φόρτιση. Ωστόσο, χάρη σε ειδικό σύστημα που φορτίζει τις μπαταρίες ενώ το λεωφορείο βρίσκεται σε κίνηση, είναι σε θέση να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις  χωρίς προβλήματα.

Όσο για την οδήγηση, δεν απαιτούν ειδικό δίπλωμα αλλά σίγουρα μια κάποια εκπαίδευση για το χειρισμό τους κρίνεται απαραίτητη. Δείτε παρακάτω και το σχετικό video:

[via PSFK]

This entry was posted in Featured, Misc. Bookmark the permalink.
  • Ωραίο το άρθρο, αλλά στην μετάφραση κάνατε λάθος… Το λεωφορείο έχει hybrid engine, δηλαδή βενζινοκινητήρα/ηλεκτροκινητήρα, και μπορεί να κάνει 5 μίλια (8 χιλιόμετρα) μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα… Με βενζίνη όπως καταλαβαίνετε μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα 😉