Η αύξηση στη θερμοκρασία της Γης τα τελευταία 60 χρόνια μέσα από ένα video της NASA

global_warming

Η NASA μας ενημερώνει ότι το 2013 ήταν (μαζί με το 2009 και το 2006) η έβδομη θερμότερη χρονιά από το 1880 μέχρι σήμερα, δηλαδή από τότε που ξεκίνησε να καταγράφεται η μέση ετήσια θερμοκρασία της Γης. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η μέση θερμοκρασία για το 2013 ήταν 14.6 βαθμοί Κελσίου, η οποία είναι κατά 0.6 βαθμούς μεγαλύτερη από αυτήν του 1950 και 0.8 βαθμούς από το 1880.

Η ανάλυση γίνεται με στοιχεία από περίπου 1000 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, από δορυφόρους και από ερευνητικές μετρήσεις στην Ανταρκτική, ενώ γίνονται οι απαραίτητες συγκρίσεις ανάλογα με το ιστορικό της τοποθεσίας και τα καιρικά φαινόμενα.

gisstemp_plot_map_2013_02-01

[NASA]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Misc and tagged . Bookmark the permalink.
 • Vlad

  ακόμα ασχολούμαστε με μία ακόμα προπαγάνδα?

 • Sokin

  Εμένα μου αρέσει που η διαφορά της μέσης θερμοκρασίας απτο 1880 μέχρι σήμερα είναι 0,8 βαθμοί κελσίου και μου έχετε photo με τη γη να φλέγεται…
  Κάτσε να βγάλω λίγο το κοτόπουλο στο μπαλκόνι να ψηθεί γιατί πείνασα…

 • alfachriss

  Ναι ενταξει μας επεισαν…..

 • nikos serpanakhs

  Και όπως πάντα υπάρχουν οι παντογνώστες, που χωρίς κανένα στοιχείο αμφισβητούν πραγματικές μετρήσεις επιστημόνων.
  Για πείτε μου σε ποιό σημείο της απλής παρουσίασης μετρούμενων τιμών εντωπίζεται τα ψέμματα και την προπαγάνδα;;

 • George

  Γι’αυτό έχουν παγώσει στις ΗΠΑ αυτόν τον χειμώνα..

 • nikos serpanakhs

  Το άρθρο και αλλά και όλη η επιστημονική κοινότητα μιλάει για αύξηση του μέσου όρου.
  Επίσης λόγω της υπερθέρμανσης προβλέπεται και η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων καθώς τόσο η απόλυτη, όσο και η σχετική υγρασία αυξάνονται (ο αέρας ”χωράει πιο πολλούς υδρατμούς”).
  Τέλος η υπερθέρμανση δεν σημαίνει οτι δεν θα έχουμε χειμώνες, χιονοθύλελλες κλπ. Απλά η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί.
  Τέλος το polar vortex εσύ μπορεί να το ακούς πρώτη φορά στη βόρειο Αμερική είναι γνωστό, για αυτό αλλωστε μιλούσαν σε όλα τα δελτία για ”return of polar vortex”.

 • μια πολη μια ομαδα

  η θερμοκρασια στον πλανητη αυξανεται.αυτο ΔΕΝ εχει να κανει με τον ανθρωπο κα ιτις δραστηριοτητες του παρα μονο σε ποσοστο 0.1 %

 • Bablasylt

  παραμυθια για να τα τσεπωνουν οι παγκοσμιες “οικολογικες” οργανωσεις.

 • Bablasylt

  πηρες κι εσυ μερος στην ερευνα?

 • nikos serpanakhs

  Τι εννοείς;
  Αρχικά δεν είναι έρευνα, είναι καταγραφή. Δεν είναι κάτι υποκειμενικό, είναι κάτι αντικειμενικό. Μηχανήματα καταγράφουν τιμές και στις παρουσιάζει η NASA, είτε σου αρέσει, έιτε όχι, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται.
  Προσωπικά δεν έχω λάβει μέρος σε αυτή την ”έρευνα” αλλά κατα την διάρκεια της μεταπτυχιακής μου διατριβής, ο επιβλέπων καθηγητής λάμβανε τιμές θερμοκρασίας από το πανεπιστήμιο του Cape Town και από εργαστήριο στην Χαβάη, τιμές οι οποίες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μας αυξάνεται.
  Εσύ μπορείς να μου παραθέσεις κάποια έρευνα ή καταγραφή τιμών που να λέει το αντίθετο (ότι η μέση θερμοκρασία μειώνεται ή τουλαχιστον ότι παραμένει σταθερή). Δεν θέλω το ναι ως απάντηση, θέλω την έρευνα.

 • Γιάννης Μακεδών

  Νίκο νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα των επιστημόνων είναι ότι απέτυχαν να συνδέσουν άμεσα και απόλυτα την αύξηση με την ανθρώπινη δραστηριότητα και το λάθος τους ήταν ότι παρασυρόμενοι απ’ τον πυρετό της δόξας και του χρήματος σε κάποιες περιπτώσεις είπαν υπερβολές και ψέμματα με συνέπεια να χαθεί η αξιοπιστία και να θεωρούνται ως απλοί τρομοκράτες που σκοπό έχουν να πάρουν χρήματα για να συνεχίσουν να ερευνούν. Κάποιες φορές δίκαια και κάποιες άλλες άδικα

 • nikos serpanakhs

  Χαίρομαι για το σχόλιο σου διότι δείχνεις πως είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος.
  Απο κει και πέρα είναι αδύνατον να αποδειχθεί οποιαδήποτε θεωρία στην επιστήμη, για αυτό άλλωστε ονομάζεται θεωρία. Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι η απόλυτη απόρριψη θεωριών από άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί μαζί τους επειδή έτυχε να ακούσουν κάτι, ή γιατί θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα.
  Μου θυμίζουν μάλιστα αυτούς που βρίζουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σύγχρονη ιατρική διότι ορισμένοι γιατροί υπερβάλουν στα φάρμακα και της αντιβιώσεις, ξεχνόντας ότι χωρις την επιστήμη που βρίζουν, πολύ πιθανόν να μην είχαν γεννηθεί ποτέ.
  Έτσι λοιπόν μπορεί να υπάρχουν κάποια κενά σε ότι αφορά την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη (η εξίσωση του ισοζυγίου έχει έλλειμμα περίπου 2% αν δεν κάνω λάθος), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει. Και προφανώς θα υπάρχουν άτομα που θα κοιτάξουν να πλουτίσουν από αυτό το πρόβλημα (όπως γινεται και με την παγκόσμια πείνα).
  Προσωπικά θεωρώ ότι αν αγαπάμε τους απογόνους μας πρέπει να φροντίσουμε να τους παραδόσουμε ένα καλύτερο πλανήτη και η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ένα προβλημα που πρέπει να λυθεί.