Προσεχώς δυνατότητα αποστολής email στους φίλους σου στο Google+ χωρίς να ξέρεις τη διεύθυνσή τους

gmail-via-Google-plus-1

Η προσπάθεια ενσωμάτωσης του Google+ σε κάθε υπηρεσία της Google συνεχίζεται με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω του Gmail στους κύκλους σου στο Google+ ακόμα και αν δεν έχετε ανταλλάξει ποτέ email.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε φορά που αναζητάς τον επιθυμητό παραλήπτη του μηνύματος σου στο Gmail (στο πεδίο 'Το:') θα εμφανίζονται όχι μόνο οι επαφές της δημοφιλούς υπηρεσίας email αλλά και τα ονόματα των φίλων σου στο Google+ δίχως να γνωρίζεις καν τα email τους.

Σύμφωνα με τη Google, η νέα λειτουργία δεν απειλεί την ιδιωτικότητά σου αφού όταν κάποιος χρήστης του Google+ σου στείλει email, δεν μπορεί να δει τη διεύθυνση σου παρά μόνο αν του απαντήσεις ή του έχεις στείλει κι εσύ στο παρελθόν. Επιπλέον αν σου στείλει κάποιος χρήστης που δεν έχεις κάνει Follow, αυτό θα καταλήξει στο φάκελο 'Social' και αν δεν του απαντήσεις ή δεν τον προσθέσεις στους Κύκλους σου δε θα μπορέσει να σου ξαναστείλει μελλοντικά.

gmail-via-Google-plus-2

Τέλος και πιο σημαντικό, μπορείς να ρυθμίσεις από ποιους ακριβώς θέλεις να δέχεσαι email: όλους τους χρήστες του Google+, μόνο τους κύκλους σου, τους φίλους και τους φίλους των φίλων σου ή κανέναν άλλον πλην αυτών που γνωρίζουν τη διεύθυνση σου.

Η νέα λειτουργία αναμένεται να προστεθεί σταδιακά στους χρήστης του κοινωνικού δικτύου.

[Google]

Loading