Η τεχνολογία Goal Line για τον έλεγχο γραμμής τέρματος – μπάλας, θα εφαρμοστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας [Videos]

FIFA Goal Line Technology

Μετά την εφαρμογή της τεχνολογία Goal-Line (GLT) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διεξήχθη στην Ιαπωνία τον περασμένο Δεκέμβριο, η FIFA αποφάσισε να τη χρησιμοποίησει και στις επόμενες δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία (Confederations Cup 2013, FIFA World Cup 2014).

Με αυτόν τον τρόπο, η FIFA θέλει να αποφύγει φαινόμενα του παρελθόντος για τέρματα που μέτρησαν (ή δε μέτρησαν) και ίσως να ανοίξει ένα δρόμο για μια εποχή όπου θα εκλείψει το ανθρώπινο διαιτητικό λάθος. Μη ξεχνάμε ότι έχει εγκρίνει και την “έξυπνη μπάλα” για τον ίδιο σκοπό, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημη δοκιμή σε κάποιον αγώνα.

Να σημειωθεί ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την εγκατάσταση συστημάτων τεχνολογία GLT στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τον τελικό έλεγχο να πραγματοποιείται τον ερχόμενο Μάρτιο και την τελική απόφαση να λαμβάνεται τον Απρίλιο.

[via FIFA]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Misc, Technology. Bookmark the permalink.
  • καιρός ήταν

  • Baznr

    Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα γκολ (συμβαίνει σε 2 ματς στα 100) αλλά στα offside. Με τις ταχύτητες του σύγχρονου ποδοσφαίρου το να βασίζεται το αποτέλεσμα στην κρίση ενός δευτεροκλασσάτου επόπτη (γιαυτό δεν είναι και διαιτητής) είναι απαράδεκτο. Πόσο μάλλον όταν παίζονται δισεκατομμύρια στο στοίχημα.

  • Pingback: Παρουσιάστηκε η τεχνολογία Goal Line για το Mundial της Βραζιλίας [Video]()