GoMo: Η Google βοηθά τις επιχειρήσεις στις mobile ιστοσελίδες τους

Αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των ιστοσελίδων για τις επιχειρήσεις όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στον mobile κόσμο, η Google έβαλε μπρος το νέο της project που σα στόχο έχει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να επεκταθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την ονομασία GoMo (Go Mobile), πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα που παρέχει χρήσιμες συμβουλές στους επιχειρηματίες σχετικά με τη δημιουργία mobile ιστοσελίδων. Μεταξύ άλλων, μπορούν να ενημερώνονται για το τι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στις ιστοσελίδες τους, πώς να τις κάνουν πιο φιλικές και εύχρηστες και πώς τις βλέπουν οι τρίτοι. Επιπλέον, μπορούν να βλέπουν υποδείγματα mobile ιστοσελίδων και τέλος να ξεκινήσουν τη δική τους ιστοσελίδα.

Όπως τονίζει η Google, στην εποχή που ζούμε η ύπαρξη mobile ιστοσελίδας είναι αναγκαία. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι το 95% των κατόχων smartphones έχει πραγματοποιήσει αναζητήση για προϊόντα ή υπηρεσίες στην περιοχή του μέσω της συσκευής τηλεφώνου του, ενώ το 90% επικοινώνησε με την εταιρεία που βρήκε κατά την πρώτη κιόλας μέρα! Σε περίπτωση, μάλιστα, προβληματικής ιστοσελίδας, ο χρήστης απωθείται από την εταιρεία ωθούμενος στους ανταγωνιστές.

Τέλος, η Google προειδοποιεί ότι καλό θα είναι να αποφύγουν το Flash και αντ' αυτού να προτιμήσουν το HTML5, καθώς αρκετές συσκευές δεν το υποστηρίζουν.


GoMo: Helping Businesses Create A Mobile... by TechGear

[πηγή mashable]
Loading